Elérte a kétszázezret az egységes alapellátási ügyeleti rendszerben ellátott betegek száma

A tervek szerint 2024 elején elindul az összes vármegyében egységes, a betegek számára az eddiginél jobb ellátást biztosító rendszer

Forrás: MTI2023. 11. 16. 17:03
null
Budapest, 2023. június 21. Új mentõautók átadásukon az Országos Mentõszolgálat (OMSZ) XIII. kerületi Róbert Károly körúti központjában 2023. június 21-én. Újabb 19 mentõautó állt szolgálatba, ami a 33 jármûbõl álló beszerzés második ütemét jelenti, és így az új jármûvekkel öt év alá csökken a mentõautók átlagéletkora. A 33 új mentõautóból álló beszerzést mintegy 1,5 milliárd forintos kormányzati támogatással valósítja meg az OMSZ. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elérte a kétszázezret az Országos Mentőszolgálat egységes alapellátási ügyeleti rendszerében ellátott betegek száma – közölte a szervezet szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

A jellemzően enyhébb egészségi problémákra az esetek több mint 90 százalékában az ügyeleti ellátás megfelelő megoldást jelentett,

 17 670 beteget kellett további szakellátásra vagy kórházi felvételre küldeni – olvasható Győrfi Pál közleményében.

Kitért arra is, hogy több mint 20 ezer esetben elegendőnek bizonyult a telefonos tanácsadás, 165 ezer beteget pedig valamelyik ügyeleti telephelyen részesítettek ellátásban, és mintegy 15 ezer beteghez pedig ügyeleti kocsit küldtek és a lakásukon látták el őket. Az új, alapellátási ügyeletben ellátottak 32 százaléka gyermek, illetve 18 éven aluli fiatal volt – írták.

A 1830-as hívószám mindenhol jól működik, a visszajelzések alapján az ügyeleti rendszerrel az ellátottak továbbra is elégedettek

– tette hozzá.

Az egységes alapellátási ügyeleti rendszer országos kiterjesztése december 1-jétől Vas és Nógrád vármegyében folytatódik annak érdekében, hogy a tervek szerint 2024 elején –Budapest kivételével – az egész országban egységes, a betegeknek az eddiginél jobb ellátást biztosító, a sürgősségi ellátórendszer elemeivel összekapcsolt ügyeleti rendszer működhessen.

A Magyar Nemzet korábban beszámolt róla, hogy a rendszer már egyre több vármegyében válik elérhetővé. Legutóbb Heves, Tolna és Csongrád-Csanád vármegye csatlakozott a rendszerhez.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.