Ellopott egy rúd szalámit, ezért megkéselte munkatársát egy üzbég férfi

A sérült még vissza tudott térni a szállására, de később a kórházban meghalt.

Forrás: MTI2023. 11. 09. 11:28
Illusztráció. Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halálra késelte munkatársát egy üzbég vendégmunkás tavaly decemberben, vádat emeltek ellene – közölte a Heves Vármegyei Főügyészség.

A huszonnégy éves vádlott és későbbi áldozata – mindketten üzbég állampolgárok – munkavállalás céljából, engedéllyel voltak Magyarországon és azonos munkahelyen dolgoztak. Egy ideig közös szálláson is laktak, ezért ismerték egymást.     

A munkatársak között tavaly decemberben romlott meg a viszony, amikor a fiatalabb férfi azzal gyanúsította meg ismerősét, hogy az ellopott tőle egy rúd szalámit.

A köztük feszülő konfliktust a vádlott nem sokkal később, éjjel akarta rendezni, ezért haragosa keresésére indult, aki éppen Hatvanból, egy születésnapi rendezvényről, ittasan kerékpározott szálláshelye felé, Kerekharasztra.

A két férfi végül egy útkereszteződésben futott össze, ahol a vádlott azonnal kollégájára támadt: 

a helyszínre magával vitt késsel gyomortájékon szúrta és egyik felkarján is megvágta.

Ezután levette az addig viselt gumikesztyűjét, a közelben a késsel együtt eldobta, és elmenekült a helyszínről. A sérült még vissza tudott térni a szállására, a mentők onnan vitték kórházba, ahol azonban a szakszerűen elvégzett életmentő műtét ellenére a férfi meghalt.

Emberölés bűntette miatt vádat emelt a Heves Vármegyei Főügyészség és nyolc év börtönbüntetés kiszabását kérte az ügyben eljáró bíróságtól arra az esetre, ha az elkövető beismeri a bűncselekmény elkövetését. Emellett javasolta azt is, hogy a vádlottat tíz évre utasítsák ki Magyarországról.  

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay)

 


  

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.