Gyermeke szeme láttára késeltek meg brutálisan egy nőt

Az ügyről felkavaró részleteket árult el a vádhatóság.

2023. 10. 11. 11:38
kés Fotó: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minősített emberölés kísérlete miatt emeltek vádat egy 29 éves férfival szemben, aki tavaly októberben, az utcán késelte meg volt élettársát, a nő kilenc éves gyermeke szeme láttára.  A Fővárosi Főügyészség közlése szerint a vádlott és a sértett korábban élettársi kapcsolatban éltek, amelyből egy közös gyermekük született. A kapcsolatuk 2022. év elejére azonban megromlott, ezt követően a sértett a vádlottal közös 3 éves, valamint a korábbi kapcsolatából származó 9 éves gyermekével együtt egy XXIII. kerületi lakásba költözött. 

A nő nem sokkal később közölte a férfival, hogy az életmódja miatt végleg szakítani akar vele, és a jövőben a közös kisgyermeküket is csak akkor láthatja, ha az előre egyeztetett találkozókon nem ittasan jelenik meg. 

A volt élettárs azonban nem volt hajlandó belenyugodni a szakításba, és az alkohollal sem hagyott fel. A férfi üzenetek formájában és a személyes találkozások során sem fogta magát vissza, rendszeresen szidalmazta és fenyegette is a nőt, a féltékenysége pedig tovább fokozódott, amikor 2022 őszén megtudta, hogy a sértettnek új párkapcsolata van.

A vádlott tavaly októberben elhatározta, hogy bosszúból megöli a sértettet, ezért magához vett egy kést, és ittasan a nő lakóhelyéhez ment. A férfi, amíg várakozott, egy dohánybolt előtt folytatta az italozást, miközben összetalálkozott a sértett nagyobbik gyermekének édesapjával, aki éppen láthatásra érkezett. A nő, amikor a 9 éves gyermekével együtt kiment a ház elé, hogy a fiút átadja az édesapjának, kérdőre vonta volt élettársát, amiért bejelentkezés nélkül, ráadásul ismét részegen jelent meg.

A férfi ekkor válaszadás nélkül, egy hirtelen mozdulattal előrántotta a ruhájából a kést, majd azzal a sértetthez lépett és őt – a közvetlen közelükben lévő 9 éves gyermek szeme láttára – gyors egymásutánban, a nő felsőtestét, illetve nyakát támadva, számos alkalommal megszúrta. A sértett a váratlan támadás következtében sokkos állapotba került, kiabálni kezdett, a szúrásokkal szemben a kezét felemelve védekezett, miközben a mellette álló gyermekét is védelmezve, megpróbált oldalra kitérni.

A gyermek édesapja a nő védelmére kelt, hátulról lefogta a támadót, akinek a dulakodás közben a kés kiesett a kezéből. A sértett eközben a nyitott garázsajtón keresztül, a gyermekét is beterelve, a ház belső udvarára menekült, és a garázsajtót a nála lévő távirányítóval megpróbálta bezárni. A vádlott azonban kiszabadult a másik férfi fogásából, és utánuk futott, majd fojtogatni kezdte, miközben a támadást ugyancsak közvetlen közelről észlelő gyermek jelenlétében azt ordította, hogy megöli a nőt.

A gyermek édesapjának sikerült a garázsajtó lecsukódását megakadályozni a lábával, miközben egy járókelő is a nő segítségére sietett, így együttes erővel lefogták a támadót. A támadót csak a helyszínre érkező közterület-felügyelőkkel közösen sikerült végül visszatartani.

– A bántalmazás következtében a sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett. A brutális, gátlástalan és kitartó jellegű támadás – figyelemmel annak eszközére, módjára, irányára, erejére – egyértelműen alkalmas volt a sértett életének kioltására, annak elmaradása a sértett védekezésének, valamint a szemtanúk gyors reagálásának és a vádlott megfékezésének volt köszönhető – sorolta a vádhatóság, kiemelve, hogy a férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozzák.

 

Borítókép: Illsuztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.