Lujza 2024. március 2.
logo

Félezer embert sikerült átvernie a gelénesi online csalónak, most vádat emeltek ellene

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.11.29. 08:52 2023.11.29. 08:55
Félezer embert sikerült átvernie a gelénesi online csalónak, most vádat emeltek ellene

Számolatlanul szedte áldozatait a különböző apróhirdetési portálokon és az egyik legnagyobb közösségimédia-oldalon egy 36 éves gelénesi lakos – adta hírül a rendőrségi portál.

 A nő videójáték-konzolokat, fürdődézsákat, kerti játszótereket és kelendő baba-mama termékeket kínált eladásra, amiket a gyanútlan vevők a hirdető feltételeinek eleget téve a foglaló vagy akár a teljes vételár előre utalása mellett próbáltak megvásárolni tőle. Az áldozatok a terméket sosem kaphatták meg, a pénz elküldése után a hirdető pedig elérhetetlenné vált számukra. 

A csaló a lebukásáig csaknem ötszáz embert károsított meg több mint 15 millió forinttal.

Az első feljelentés 2022 februárjában érkezett meg a marcali rendőrökhöz, akik hatvan napon belül feltérképezték a bűncselekmény elkövetése mögött álló személyt. A nyomozók a feltételezett elkövető bankszámláit zárolták, lakhelyén kutatást tartottak, a nőt elfogták, és gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozati munka azonban itt még nem ért véget, ugyanis a bankszámlák számtalan további gyanús utalás adatait tartalmazták. Az adatok elemzése végül 489 áldozathoz vezette el a rendőröket, melynek eredményeképp az addigra már őrizetbe vett és letartóztatott nőt ennyi rendbeli csalás bűntett és vétség elkövetésével gyanúsították meg.

A vizsgálók a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg a Marcali Járási Ügyészségnek.

 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.