Gulyás Gergely: A rezsicsökkentést fenn kell tartani

Brüsszel felszólította a kormányt, hogy szüntesse meg a rezsicsökkentést.

Forrás: MTI2023. 11. 24. 22:21
GULYÁS Gergely
Mezõörs, 2023. november 24. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter beszédet mond a Magyar Mûhely Közhasznú Alapítvány alapításának harmincadik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a Gyõr-Moson-Sopron vármegyei Mezõörsön 2023. november 24-én. MTI/Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba Forrás: MTI/Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brüsszel felszólította a kormányt, hogy szüntesse meg a rezsicsökkentést. Mi úgy gondoljuk, fenn kell tartani a szabályokat, amelyeknek köszönhetően nálunk a legolcsóbb a gáz és az áram – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Kisbéren, a nemzeti konzultációról tartott lakossági fórumon.

– Az ukrán-orosz háború és az arra adott, egyértelműen elhibázott szankciók által okozott energiaár-emelkedések komoly problémát jelentenek az európai gazdaságnak.

mutatott rá Gulyás Gergely

A miniszter elmondta, számtalan olyan, Magyarország szuverenitását érintő kérdés van napirenden, amelyben fontos a kormánynak, hogy a Brüsszelben képviselt magyar álláspont mögött az emberek akarata és támogatása álljon.

A migrációt nevezte az egyik ilyen ügynek és hozzátette, továbbra sem ülnek el azok a vélemények, amelyek arra akarják rávenni Európa valamennyi országát, így Magyarországot is, hogy fogadjanak be migránsokat.

Gulyás Gergely leszögezte, ezt korábban és most is elutasítják és fellépnek annak érdekében, hogy csak a magyar emberek mondhassák meg, kivel akarnak együtt élni.

Az orosz–ukrán háborúról szólva a miniszter elmondta, Magyarország elítéli az orosz agressziót, szolidáris Ukrajnával, de ez nem jelenti azt, hogy Ukrajnát anélkül fel lehetne venni az Európai Unióba, hogy a tagsághoz szükséges bármilyen feltételt teljesítene.

„Minden országnak egyelő mércével kell találkoznia, amikor az Európai Unióhoz akar csatlakozni. Ma Ukrajna fényévnyi távolságra van az uniós csatlakozástól”

  jelentette ki Gulyás Gergely.

Borítókép: Gulyás Gergely (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.