Ismét Brüsszel célkeresztjébe került Magyarország, ezúttal a nemzeti konzultáció ellen indítottak támadást

Az Európai Bizottság vezető szóvivője szerint a kérdések hazugságokon alapulnak.

2023. 11. 21. 10:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brüsszel támadást indított a nemzeti konzultáció ellen – írta közösségi oldalán a Fidesz, reagálva Eric Mamer nyilatkozatára, mely szerint a magyar kormánynak a nemzeti konzultációval kapcsolatosan az uniós testületet érintő állításai „teljesen valótlanok”. 

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, az Európai Bizottság vezető szóvivője egészen abszurd kijelentéseket tett egy sajtótájékoztatón. Az Euronews hírügynökség kérdésére kifejtette, hogy szerinte a magyar nemzeti konzultáció kérdései hazugságokat állítanak. 

Arra is kitért, hogy ez a magyar nemzeti hatóságok ügye, de ha a magyarok informálódni szeretnének, használják az Európai Bizottság forrásait.

Eric Mamer álláspontjára reagált Kovács Zoltán is, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár bejegyzésében emlékeztette a szóvivőt:

Brüsszel migránsokat akar betelepíteni Magyarországra, Brüsszel több pénzt és több fegyvert akar adni Ukrajnának, el akarja törölni a gyermekvédelmi törvényt és a rezsicsökkentést, a kamatok befagyasztásáról szóló rendelkezéseket és az extraprofitadót. Ezek mellett brüsszeli és más, tengerentúli pénzzel befolyásolni akarja a magyar politikát, továbbá be akarja engedni a génmódosított ukrán gabonát.

Hozzáfűzte: Brüsszelnek nem tetszik, hogy Magyarország nem úgy táncol, ahogyan ők fütyülnek.

 

Fontos, mit gondolnak a magyarok

Hamarosan mindenkihez eljutnak a konzultációs kérdőívek, legkésőbb karácsonyig kézbesítik minden háztartásnak, és lesz lehetőség az internetes kitöltésre is. A nemzeti konzultáció középpontjában ezúttal Magyarország szuverenitásának védelme áll, a válaszadók véleményt alkothatnak az ország gazdaságát és biztonságát érintő kérdésekben, kiállhatnak többek között a rezsicsökkentés és a kamatstop mellett, illetve elutasíthatják a brüsszeli migrációs terveket és Ukrajna további felfegyverzését. 

 

Borítókép: illusztráció (Fotó: Tolnai Népújság/Mártonfai Dénes)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.