Jó hír a kis- és középvállalkozásoknak

A hazai kis- és középvállalkozások adják a foglalkoztatottak döntő részét, azaz több millió család megélhetését biztosítják.

2023. 11. 01. 17:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 Jövőre is rendkívül kedvező kamattal lesz elérhető a Széchenyi-kártya a kkv-knak – írja Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő hivatalos közösségi oldalán. 

Ez azt jelenti, hogy jövőre is a 2023-ban érvényes feltételek maradnak érvényben, azaz a Széchenyi-kártya program 2024-ben is a futamidő végéig fix, 5 százalékos nettó ügyfélkamat mellett biztosít forrást a hazai kkv-k számára.

A kormányszóvivő úgy fogalmaz, a hazai kis- és középvállalkozások adják a foglalkoztatottak döntő részét, azaz több millió család megélhetését biztosítják.

Az idei év az infláció letörésének az éve, a jövő év pedig a gazdasági növekedés helyreállításáé Szentkirályi Alexandra szerint. 

„Ebben jut jelentős szerephez a Széchenyi-kártya program is, hiszen a Baross Gábor újraiparosítási hitelprogrammal és a kamatstoppal együttesen 2023-ban mintegy 1,5 százalékos GDP-növelő hatással rendelkezik”

A kormányszóvivő szerint a program a mai napig népszerű és sikeres a vállalkozások körében, indulása óta eddig összesen 440 ezer vállalkozásnak nyújtott segítséget, mintegy 6100 milliárd forint értékben.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Szentkirályi Alexandra hivatalos közösségi oldala)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.