Kegyetlen sarkvidéki hideg jön, kiadós hózáporok tarkítják a hétvégét

Elő a kesztyűkkel!

Forrás: Időkép2023. 11. 24. 12:53
null
Rovere, 2023. április 8. Hóember a közép-olaszországi Abruzzo tartományban fekvõ Roverében 2023. április 8-án, nagyszombaton. MTI/EPA/ANSA/Emanuele Valeri Fotó: Emanuele Valeri
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érkezik a sarkvidéki hideg, jön a tél, ezzel együtt pedig a hó- és hódarazáporok is – figyelmeztet az Időkép. Hozzáfűzik, számottevő változás jön Magyarország időjárásában, ezért úgy tűnik, hogy lejárt az enyhe nappalok ideje a pénteki hidegfrontnak köszönhetően. 

Kifejtik, hogy észak felől a sarkvidéki, fagyos levegő zúdul az országra, ami hétvégén a talajközeli hőmérsékleteken is jól meglátszik majd. A fagyos szombat reggelt csak 2-7 fokig, míg vasárnap mindössze 0 és 5 fok közé melegszik majd a levegő. A hőérzetünket tovább rontja majd az északnyugatira forduló, eleinte csak a Dunántúlon, majd máshol is megerősödő, olykor viharossá fokozódó szél.

Hangsúlyozták, hogy a gyors felhőátvonulásokból szombaton elsősorban a Dunántúlon és északkeleten, vasárnap viszont többfelé számíthatunk hózáporok, hódara záporok kialakulására, délnyugaton pedig akár havas eső is eshet.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Emanuele Valeri)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.