Két újabb vármegye csatlakozik péntektől az új ügyeleti rendszerhez

December 1-jétől Vasban és Nógrádban is él a központi telefonszám.

Forrás: MTI2023. 11. 30. 17:31
null
Budapest, 2023. június 21. Új mentõautók átadásukon az Országos Mentõszolgálat (OMSZ) XIII. kerületi Róbert Károly körúti központjában 2023. június 21-én. Újabb 19 mentõautó állt szolgálatba, ami a 33 jármûbõl álló beszerzés második ütemét jelenti, és így az új jármûvekkel öt év alá csökken a mentõautók átlagéletkora. A 33 új mentõautóból álló beszerzést mintegy 1,5 milliárd forintos kormányzati támogatással valósítja meg az OMSZ. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntektől Vas és Nógrád vármegye is csatlakozik az új alapellátási ügyeleti rendszerhez, az ügyelet központi telefonszáma felnőttek és gyermekek esetében is az 1830 – tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat az MTI-t. Az ügyelet központi telefonszámán a beteg szakszerű tanácsot kap, szükség esetén a tartózkodási helyére sürgősségi ügyeleti autót vagy életveszély esetén azonnal mentőt küldenek, bármely településen is tartózkodjon az ellátásra szoruló személy.

A telefonszám a teljes ügyeleti időszakban, hétköznap 16 óra és másnap reggel 8 óra között, hétvégéken és ünnepnapokon pedig egész nap hívható.

Az új ügyeleti rendszer felépítésének és működésének az egyes csatlakozó vármegyékre vonatkozó részletei a mentők honlapján is elérhetők.

Az Országgyűlés által tavaly decemberben elfogadott egészségügyi alapellátásról szóló törvénynek megfelelően

fokozatosan és a terv szerint zajlik az új, egységes ügyeleti rendszer bevezetése.

Idén február 1-jétől elsőként Hajdú-Bihar vármegyében élesedett az új ügyelet, majd Szabolcs-Szatmár-Bereg, Győr-Moson-Sopron és Borsod-Abaúj-Zemplén, Komárom-Esztergom, Békés, Baranya, Jász-Nagykun-Szolnok, Veszprém, Heves, Tolna, Csongrád-Csanád, Zala, Somogy, Bács-Kiskun vármegye is csatlakozott.

Az eddigi tapasztalatok és a csaknem kétszázhúszezer ügyeleti ellátásban részesített beteg visszajelzései alátámasztják, hogy az egységes rendszer jól működik, és minden rászorulónak a legmegfelelőbb ellátást biztosítja.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.