Kiadták a figyelmeztetést, hat vármegyében érdemes felvérteznie magát, mielőtt útnak indul + videó

Újabb nap, újabb figyelmeztetés.

Forrás: MET2023. 11. 22. 6:21
időjárás, szélkakas, szél Fotó: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csökken a felhőzet, a pára és ködfoltok gyorsan feloszlanak, és több órára kisüt a nap szerdán – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az ország középső sávjában azonban erősen felhős lehet az ég, itt egy-egy zápor előfordulhat.

Az északias szél a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti országrészben erős, időnként akár viharos is lehet, 

viszont a középső országrészben gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. Az Országos Meteorológiai Szolgálat tartós, sűrű köd miatt hat vármegyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést emiatt.

Forrás: Met.hu

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul, de az északkeleti határ mentén ennél több fokkal hidegebb maradhat az idő. Késő estére mínusz 5 és plusz 3 fok közé hűl le a levegő.

 

Megjegyzik egyébként, hogy csütörtökön még egész kellemes novemberi időjárásra számíthatunk, de a hétvégén majd sarkvidéki eredetű levegő árasztja el a Kárpát-medencét. Erről számol be egyébként a BorsOnline is a Köpönyeg előrejelzése alapján. Azt írják, hamarosan nagyon boldogok lesznek a tél rajongói, mert 

jövő hét vége felé, november 30-án és december 1-jén is várható havazás.

Megjegyzik azonban, hogy mindkét nap 4 fokos napi maximumokat jósolnak, így nem biztos, hogy tartós lesz a hó.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.