Oláh Gábor: A kormány a közösségek fejlődéséért dolgozik

A legfontosabb a fizikai infrastruktúra fejlesztése, a gazdasági növekedés, társadalmi befogadás, valamint a környezeti fenntarthatóság előmozdítása.

Forrás: MTI2023. 11. 09. 14:19
 Oláh Gábor
20230126 Nyíradony Erdei Harmónia Látogatóközpont átadó. Fotó: Czinege Melinda CZM Hajdú-Bihari Napló Képen: Oláh Gábor regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár Fotó: Czinege Melinda/Hajdú-Bihari Napló
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány elkötelezett annak biztosításában, hogy a közösségek fenntartható módon fejlődhessenek – mondta Dunakeszin a területfejlesztési programok végrehajtásáért felelős miniszterelnökségi helyettes államtitkár csütörtökön.

Oláh Gábor a Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) és Versenyképes Közép-Magyarország operatív program (Vekop) közös projektbemutatóján arról beszélt, hogy a kormány elkötelezettsége nemcsak a fizikai infrastruktúra fejlesztését, hanem a gazdasági növekedést és a társadalmi befogadás, valamint a környezeti fenntarthatóság előmozdítását is jelenti.

Hozzátette: ezen célokért az EU és Magyarország karöltve indította el és hajtotta végre például a bölcsődei és óvodai fejlesztéseket. 

A kormány igyekezett biztosítani a szükséges körülményeket és eszközöket annak érdekében, hogy az itt cseperedő kis emberek boldoguljanak a gyorsan változó világban

 – fűzte hozzá a helyettes államtitkár.

Agnes Monfre, az Európai Bizottság DG Régió osztályvezetője arról beszélt, hogy a TOP, valamint a Vekop 

a bölcsődékben több mint tízezer, az óvodákban csaknem ötvenezer férőhely létrehozását vagy korszerűsítését segítette elő.

Hozzátette: ez a két területi program összesen 331 millió euróval (116 milliárd forint) járult hozzá ahhoz, hogy az elmúlt hat évben húszezerrel 52 ezerre csökkenjen azon három év alatti gyermekek száma, akik nem férnek hozzá napközi gondozáshoz.

Dunakesziben, ahol gyorsan nő a kisgyermekes családok száma, az új bölcsődei férőhelyek közel felét (112 új férőhelyet), valamint 120 új óvodai férőhelyet társfinanszíroztak uniós forrásokból – fűzte hozzá a régióvezető.

Borítókép: Oláh Gábor (Fotó: Czinege Melinda/Hajdú-Bihari Napló)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.