Szexuálisan visszaélt pozíciójával egy általános iskolai tanár

A vádlott tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el.

Forrás: MTI2023. 11. 29. 18:25
null
Budapest, 2014. január 6. Megbilincselik a vádlottakat az R. Elemér és bûntársai ellen emberölés és rablás vádjával folyó büntetõper tárgyalásának szünetében a Fõvárosi Törvényszéken 2014. január 6-án. Az ároktõi banda néven elhíresült vádlottak idõs személyek elleni rablásokat követtek el, két sértett a bántalmazás következtében életét vesztette. MTI Fotó: Kovács Tamás Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem jogerősen tíz hónap börtönbüntetésre ítélték, amit két év felfüggesztettként kell letöltenie annak a tanárnak, aki iskolája kiskorú diákjával folytatott szerelmi viszonyt – tájékoztatta a Debreceni Törvényszék az MTI-t.

A bíróság a férfit 18. életévét be nem töltött személlyel hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve elkövetett szexuális visszaélésben mondta ki bűnösnek.

– közölte Dobó Dénes. Hozzátette: a férfit véglegesen eltiltotta a bíróság minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelyben 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzik. 

A vádlott egy Hajdú-Bihar vármegyei általános iskolában tanított, ahol 2022. január elején egy internetes üzenetküldő szolgáltatáson keresztül  vette fel a kapcsolatot a sértettel. A köztük váltott üzenetek eredményeként viszonyuk bizalmas lett, és egyre bensőségesebbé vált – közölték.

A vádlott és a sértett 2022 februárjától 2022. március végéig többször találkozott, köztük testi kapcsolat is kialakult. „A vádlott mint a sértett iskolájában tanító tanár, fennálló hatalmi viszonyával visszaélve szexuális cselekményt végzett a kiskorú sértettel” – állapította meg a bíróság.

Az ügyben a bíróság tanúkat, köztük zárt tárgyaláson a sértettet is kihallgatta, valamint meghallgatta az eljárásban kirendelt szakértőt. A bizonyítási eljárás során

a bíróság megállapította a vádlott bűnösségét, aki azonban tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el

– tájékoztatnak.

Súlyosító körülményt a bíróság a büntetőeljárás során nem tárt fel, ugyanakkor enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott büntetlen előéletű és két kiskorú gyermek eltartásáról kell gondoskodnia.

A döntést az ügyészség tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be – közölték.

Az ügy a Debreceni Törvényszéken folytatódik.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI /Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.