Adorján , Adrián 2024. március 5.
logo

A német bíróság megvédte az erőszakoló migránsokat

Odrobina Kristóf
2023.11.29. 13:47 2023.11.29. 14:34
A német bíróság megvédte  az erőszakoló migránsokat

A hamburgi tartományi bíróság fiatalkorúakkal foglalkozó részlege kedden úgy döntött, hogy kilenc elítélt csoportos nemi erőszaktevőből nyolc szabadlábon maradhat.

A migránsok többször megerőszakoltak egy részeg és védtelen diáklányt egy hamburgi városi parkban, súlyosan bántalmazták, kirabolták, és videót is készítettek a bűncselekményről. Az áldozaton mindannyiuk ondójának nyomait megtalálták. A 19 és 23 év közötti vádlottak csupán egy és két év közötti felfüggesztett börtönbüntetést kaptak, egy 19 éves iráni elkövetőnek pedig két évet kell majd a fiatalkorúak börtönében töltenie – igaz, az ítélet nem jogerős. 

A támadók Egyiptomból, Líbiából, Kuvaitból, Iránból, Örményországból és Afganisztánból származnak. A szemtanúk arról számoltak be, hogy a bűncselekményeket dokumentáló két videót közvetlenül a bűncselekmény után törölték. Ezért sem a rendőrség, sem a bíróság nem tudta bizonyítékként felhasználni a felvételeket.

A Bild című német napilap szerint a tárgyalás során egyik vádlott sem tanúsított megbánást. Az egyikük állítólag majdnem elaludt az ítélethirdetés alatt.

Az Alternatíva Németországért (AfD) jobboldali ellenzéki párt hamburgi csoportja a közösségi oldalán fakadt ki a megbotránkoztató hírekre. A párt szerint azonnali szigorításra van szükség a deportálások terén, és fel kell gyorsítani a kitoloncolásokat.

Martin Hess AfD-s politikus pedig azt nehezményezte, hogy a tárgyalás során megkérdezett szakértő megvédte a migránsokat. Azt írta a közösségi oldalán:

Ezek a brutális migránsbűnözéssel kapcsolatos, ismét enyhébb ítéletek önmagukban is botrányosak, de egy pszichiáter reakcióját magára a bűncselekményre aligha lehet felülmúlni visszatetszésben. Azt állítja, hogy a migránsok által elkövetett csoportos nemi erőszak identitásképző, és erősíti a csoportérzést.

 

Borítókép: Afrikai illegális bevándorlók (Fotó: MTI/EPA/EFE/Adriel Perdomo)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.