A német bíróság megvédte az erőszakoló migránsokat

A migránsok ügyvédei azzal érveltek, hogy az elkövetőkben túltengett a tesztoszteron, ami természetes.

2023. 11. 29. 13:47
null
Arrecife, 2023. november 26. Afrikai illegális bevándorlók érkeznek a Kanári-szigetekhez tartozó Lanzarote szigetén fekvõ Arrecife kikötõjébe 2023. november 26-án, miután a spanyol tengeri mentõszolgálat migránsok újabb csoportját vette fedélzetére a szigetcsoport partjainál. MTI/EPA/EFE/Adriel Perdomo Fotó: Adriel Perdomo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hamburgi tartományi bíróság fiatalkorúakkal foglalkozó részlege kedden úgy döntött, hogy kilenc elítélt csoportos nemi erőszaktevőből nyolc szabadlábon maradhat.

A migránsok többször megerőszakoltak egy részeg és védtelen diáklányt egy hamburgi városi parkban, súlyosan bántalmazták, kirabolták, és videót is készítettek a bűncselekményről. Az áldozaton mindannyiuk ondójának nyomait megtalálták. A 19 és 23 év közötti vádlottak csupán egy és két év közötti felfüggesztett börtönbüntetést kaptak, egy 19 éves iráni elkövetőnek pedig két évet kell majd a fiatalkorúak börtönében töltenie – igaz, az ítélet nem jogerős. 

A támadók Egyiptomból, Líbiából, Kuvaitból, Iránból, Örményországból és Afganisztánból származnak. A szemtanúk arról számoltak be, hogy a bűncselekményeket dokumentáló két videót közvetlenül a bűncselekmény után törölték. Ezért sem a rendőrség, sem a bíróság nem tudta bizonyítékként felhasználni a felvételeket.

A Bild című német napilap szerint a tárgyalás során egyik vádlott sem tanúsított megbánást. Az egyikük állítólag majdnem elaludt az ítélethirdetés alatt.

Az Alternatíva Németországért (AfD) jobboldali ellenzéki párt hamburgi csoportja a közösségi oldalán fakadt ki a megbotránkoztató hírekre. A párt szerint azonnali szigorításra van szükség a deportálások terén, és fel kell gyorsítani a kitoloncolásokat.

Martin Hess AfD-s politikus pedig azt nehezményezte, hogy a tárgyalás során megkérdezett szakértő megvédte a migránsokat. Azt írta a közösségi oldalán:

Ezek a brutális migránsbűnözéssel kapcsolatos, ismét enyhébb ítéletek önmagukban is botrányosak, de egy pszichiáter reakcióját magára a bűncselekményre aligha lehet felülmúlni visszatetszésben. Azt állítja, hogy a migránsok által elkövetett csoportos nemi erőszak identitásképző, és erősíti a csoportérzést.

 

Borítókép: Afrikai illegális bevándorlók (Fotó: MTI/EPA/EFE/Adriel Perdomo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.