Áruházban késelt a marokkói migráns

Francia black friday: egy idős házaspárt támadtak meg Amboise város egyik áruházában.

2023. 11. 29. 6:34
null
Arrecife, 2023. november 26. Afrikai illegális bevándorlók érkeznek a Kanári-szigetekhez tartozó Lanzarote szigetén fekvõ Arrecife kikötõjébe 2023. november 26-án, miután a spanyol tengeri mentõszolgálat migránsok újabb csoportját vette fedélzetére a szigetcsoport partjainál. MTI/EPA/EFE/Adriel Perdomo Fotó: Adriel Perdomo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy 78 éves férfit és egy 73 éves nőt támadott meg egy migráns a Leclerc bevásárlóközpontban a franciaországi Amboise városában, a marokkói többször megszúrta az áldozatait egy henteskéssel. Az 54 éves támadót a tours-i ügyészség tájékoztatása szerint a többi vásárló állította meg, később a rendőrök letartóztatták, most pedig gyilkossági kísérlettel vádolják. 

Az egyik áldozatot a fején és a mellkasán, a másikat pedig a nyakán és a mellkasán szúrták meg, a szemtanúk elborzadva emlékeztek vissza az esetre, pillanatok alatt kitört a pánik. A bevásárlóközpont éppen a black friday miatt volt tele.

Az áldozatokat a mentők a tours-i kórházba szállították, ahol a férfi majdnem elhunyt, csak a szerencsének köszönheti, hogy az orvosok meg tudták menteni az életét.

Az ügyészek szerint úgy tűnik, hogy az elkövető ismerte az áldozatokat, sőt előre kitervelte a támadást – írja az Actu 17 francia hírportál. A hatóságok még dolgoznak az indíték megállapításán.

 

Emlékezetes: bő egy hónapja egy iszlamista férfi az észak-franciaországi Arras egyik gimnáziumában több embert megkéselt, egy tanárnő meghalt, további két ember megsérült. A francia terrorelhárítási ügyészség terrortámadás miatt indított vizsgálatot. A támadó az iskola volt tanulója, és szerepel a titkosszolgálatoknak az állambiztonságra veszélyes emberek nyilvántartásában.

A gimnázium épülete előtt megölt franciatanárnőt a torkán és a mellkasán érte a szúrás a rendőrség szerint.

A Le Monde című napilap akkor arra számolt be, az elkövető bátyját 2019-ben 17 évesen Strasbourgban letartóztatták, mert egy öttagú, az Iszlám Állam dzsihadista szervezettel szimpatizáló radiális iszlamista csoport tagja volt, amely rendőrök ellen tervezett merényleteket.

 

Borítókép: Afrikai illegális bevándorlók (Fotó: MTI/EPA/EFE/Adriel Perdomo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.