Tengernyi potencianövelőt foglaltak le az M1-esen

A bolgár sofőr állítólag azt sem tudta, mit szállít.

Forrás: NAV2023. 11. 13. 12:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közel kétezer darab potencianövelő zselét találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy bolgár férfi autójában az M1-es sztráda Komárom-Esztergom vármegyei szakaszán. Az elkövetőt és csomagjait átadták a rendőrség munkatársainak – közölte a NAV a Magyar Nemzettel.

A pénzügyőri ellenőrzésen bukott meg egy bolgár sofőr, aki 1925 doboz Kamagra zselével és hat utassal tartott Bulgáriából Belgium felé. A pénzügyőrök az M1-es autópálya ácsi pihenőjében átvizsgálták az autóját, majd megtalálták az illegális potencianövelő-szereket. A sofőr azt mondta, hogy fogalma sem volt arról, mit rejtenek a dobozok. A járőrök értesítették a rendőrség munkatársait, akik a férfit előállították, és átvették a közel kétmillió forint értékű csomagokat is.

A NAV felhívta a figyelmet arra is, hogy gyógyászati készítmények beszerzésével, behozatalával, megrendelőhöz való eljuttatásával kapcsolatos valamennyi tevékenység kizárólag csak gyógyszer-nagykereskedelmi engedély birtokában végezhető. Az elmúlt években számtalan hamisítvány jelent meg a piacon, amelyeknek káros mellékhatásai lehetnek a fogyasztókra nézve, mivel ezek nem mennek át az előírt ellenőrzési, engedélyezési folyamaton.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: NAV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.