Tordai irodája előtt akciózott a Fidelitas

Az ifjúsági szervezet közölte, Gyurcsány emberei mutyiznak Karácsony körül.

2023. 11. 21. 12:22
KARÁCSONY Gergely; KUNHALMI Ágnes; NÉMETH Angéla; GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2019. október 12. Karácsony Gergely fõpolgármester-jelölt, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, Németh Angéla újpalotai polgármesterjelölt és Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyûlési képviselõ, választmány elnök (b-j) az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tordai Csaba, a NAV által házkutatás alá vetett ügyvédi irodája előtt lepte meg a Fidelitas Karácsony legnagyobb bizalmasát, Gyurcsány egykori államtitkárát. Miként az erről közzétett videóban fogalmaznak, hónapok óta próbálják a főpolgármestert szóra bírni, hogy mondja el, honnan van az 526 millió forint, ami mozgalma számláján landolt.

– Ez az a több mint félmilliárd, amit az állítólagos adománygyűjtő ládákban találtak. Ezek az azonos címletű, gyűrődésmentes, egymást követő számozású fontok és eurók, melyekről el kellene hinnünk, hogy Budapest utcáin a baloldal támogatói kötegekben tömködték a plexiládák nyílásába –

 idézték fel Karácsony magyarázkodását a homályos támogatásról.

Hozzátették, a nagy kamusztorinál a háttér érdekesebb.

– Most itt vagyunk a Vécsey utca 4. szám alatt, ahol pár napja a NAV nyomozói ügyész jelenlétében tartottak házkutatást. Ami a sztori szempontjából azért érdekes, mert itt van Tordai Csaba ügyvédi irodája. Aki nem más, mint Gyurcsány volt államtitkára, és akit Karácsony egyik legnagyobb bizalmasaként tartanak számon. Ő az az ember, aki már a városháza ügyében is feltűnt, 

és Karácsony bizalmasaként minden iratot átnéz mielőtt a főpolgármester aláírná azt 

– fogalmaztak a videóban, hozzátéve, ez az iroda, ahol a feltételezések szerint azokat az iratokat gyártották, ami miatt nyomozás indult Karácsonyék kamu adománygyűjtése kapcsán.

– Ami itt történt, az a szokásos dollárdaloldalas sztori: Gyurcsány emberei mutyiznak Karácsony körül, és folynak a bizonyos „trükkök százai, amiről nektek nyilvánvalóan nem kell tudni”, pedig erről mindenkinek tudnia kell – hangsúlyozták, jelezve, ennek az ügynek még messze nincs vége.

Borítókép: Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.