Zacher Gábor: Nem az alkoholistáké a száraz november

Hol húzódik a határ az alkoholisták és a társasági ivók között? Ön tudja, melyik csoportba tartozik? Most kiderítheti!

Forrás: Infostart2023. 11. 14. 11:00
Zacher Gábor;
Budapest, 2017. november 27. Zacher Gábor toxikológus, a Honvédkórház sürgõsségi centrumának fõorvosa, a Magyar Fiatalokért díj kitüntetettje beszél az átadóünnepségen a budapesti Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Mûvészeti Galériában 2017. november 27-én. MTI Fotó: Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem az alkoholistáké a száraz november. Aki alkoholista és abbahagyja, annak baja lesz, nagyon nagy baja. Akár bele is halhat az alkoholmegvonási tünetegyüttesbe – fogalmazott Zacher Gábor toxikológus az InfoRádió Aréna című műsorában.

Beszélt arról is, hogy mire jó a száraz november, ha nem a leszokásra. A toxikológus úgy látja, ez egy jó alkalom arra, hogy az ember tesztelje magát, majd elmagyarázta, hol kezdődhetnek a problémák, ha alkoholra terelődik a szó. 

„Az a szociális ivó, aki időnként elmegy haverokkal, vagy otthon, este vacsora után, megiszik egy vagy két pohárral, és mondjuk, huszadikáig eszébe sem jut, hogy még nem ittam egy kortyot sem, akkor ott semmi baj nincsen” – részletezte, és leszögezte, hogy ha már másodikán-harmadikán ott motoszkál valakiben, hogy de jólesne a vacsora után egy fröccsöt meginni, az nem feltétlenül jelent rosszat, de jelenthet. 

Úgy tűnik még a szavai alapján, hogy egyébként túl nagy jelentőséget nem tulajdonít a száraz novembernek, ugyanis a december általánosságban véve nem a visszafogott fogyasztási szokásokról híres. 

„Ha már sokat gondol rá, akkor el tud csábulni. Ha megállja és nem iszik, az nagyon szép dolog, de túl sok értelme nincsen, mert rápihen az ember a decemberre” – összegzett Zacher Gábor toxikológus az InfoRádióban.

Borítókép: Zacher Gábor (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.