Elviszik a déli határnál hagyott autóroncsokat + videó

Nagy János államtitkár jelezte, hogy a kiégett, sokszor használhatatlan roncsok az embercsempészet eszközei voltak.

Forrás: MTI2023. 12. 04. 11:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Kormányrendelet született arról, hogy az állam eltakarítja a déli határnál hagyott több száz gépkocsironcsot. Hétfőig már 52 járművet szállítottak el – derült ki a Nagy János Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár közösségi oldalán megosztott videóból. A felvétel alapján sok a szemét – eldobált flakonok, táskák, hálózsákok, gazdátlan gépkocsironcsok – a déli határnál.

– Ezeket a képeket nem a Mad Maxben láttam, hanem az őszi Alföldi Kéktúrám során tapasztaltam. Öttömös, Ruzsa és Ásotthalom térségében az erdőkben, a szántóföldeken vagy egyszerűen csak az út szélén hagyott roncsok rondítják az erdeinket. Nagy részüket kiberhelték és széthordták – fogalmazott az államtitkár. Hozzátette: ezek a kiégett, sokszor használhatatlan roncsok az embercsempészet eszközei voltak.

Ebből is jól látszik, milyen óriási a nyomás a déli határon

– hangsúlyozta Nagy János. Jelezte, hogy ezt természet- és környezetvédelmi szempontból is aggályosnak tartja.

Az államtitkár a videóban örömének adott hangot, hogy Mihálffy Béla, a térség országgyűlési képviselője indítványozta a Belügyminisztériumnál, hogy a magyar állam gondoskodjon a több száz roncs eltakarításáról, és ez a kormányrendelet már meg is született. – A kormányrendelet értelmében a szegedi kormányhivatal – a bejelentést követően – értesíti a gépjármű utolsó tulajdonosát, hogy négy napon belül szállítsa el a járművet. Ezt követően egy őrzött telephelyre viszik és három hónap után értékesítik. A befolyt összeg állja az elszállítás költségeit – részletezte Nagy János.

Kiemelte, hogy a kormányhivatal a múlt héten el is kezdte a Homokhátság megtisztítását, és hétfőig 52 járművet szállított el. – Bízom abban, hogy így az erdeinkben éktelenkedő roncsok el fognak tűnni. A magyar kormány álláspontja a kezdetektől fogva világos: az illegális migrációt meg kell állítani – hangsúlyozta az államtitkár. Kiemelte: 2015 óta több mint 650 milliárd forintot költöttek a határvédelem megerősítésére.

– Ahhoz, hogy a kormány továbbra is eltökélten védhesse Magyarország és az Európai Unió külső határát, önökre is szükség van. Kérem, hogy a napokban postázott nemzeti konzultációban mondják el a véleményüket a bevándorlásról. Támogassák Magyarország kormányát az illegális migráció elleni küzdelemben! Számíthatnak ránk, számítunk önökre, mert nekünk Magyarország az első

– fogalmazott Nagy János.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Filep István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.