Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Három kisgyereket zaklatott a marokkói migráns

A harmincéves migráns az utcán odalépett a kiskorúakhoz, és szájon csókolta őket, miközben a nyakukat fogdosta.

2023. 12. 04. 6:00
Arrecife, 2023. november 27. Európába igyekvõ illegális bevándorlók érkeznek a Kanári-szigetekhez tartozó Lanzarote szigetén fekvõ Arrecife kikötõjében 2023. november 27-én. A spanyol tengeri mentõszolgálat hajója 39 migránst vett fedélzetére egy csónakból Lanzarote partjainak közelében. MTI/EPA/EFE/Adriel Perdomo Fotó: Adriel Perdomo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letartóztattak egy illegális marokkói bevándorlót, aki szexuálisan zaklatott három kisgyereket a spanyolországi Lanzarote szigetén – erősítette meg a helyi rendőrség.

Az eset néhány hete történt, amikor a harmincéves migráns az utcán odalépett a kiskorúakhoz, és szájon csókolta őket, miközben a nyakukat fogdosta – írja a La Gaceta spanyol hírportál.

A férfi akkor el tudott menekülni a rendőrök elől, de másnap az egyik áldozata felismerte az utcán, mivel ugyanazt a ruhát viselte, mint a támadáskor. Később a rendőrségen kiderült, hogy a marokkói illegálisan érkezett a szigetre, és nincs joga Spanyolországban tartózkodni. Ezt követően háromrendbeli szexuális zaklatással vádolták meg, és előzetes letartóztatásba helyezték.  

Lanzarote az Európai Unióba igyekvő illegális migránsok egyik legfrekventáltabb helyévé vált, amióta a szárazföldi migrációs útvonalakat szigorúan ellenőrzik.  Csak októberben a hónap első két hetében 8500 ember érte el a spanyol partokat az afrikai szárazföldről, ami a Kanári-szigetek esetében nagyjából az éves szám egyharmadának felel meg.

 Fernando Clavijo, a Kanári-szigetek elnöke szerint humanitárius vészhelyzet van a szigetcsoporton. 

A regionális elnök egy másik alkalommal pedig egy rádióinterjúban arról beszélt, hogy El Hierro, egy kis sziget két hónap leforgása alatt az Atlanti-óceán Lampedusája lett.

 

Borítókép: Európába igyekvő illegális bevándorlók érkeznek a Kanári-szigetekhez tartozó Lanzarote szigetén fekvő Arrecife kikötőjébe (Fotó: MTI/EPA/EFE/Adriel Perdomo)

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.