Beborul az ég, havazás is előfordulhat

Átmeneti vizes, tapadó hóréteg több helyen kialakulhat – amely elsősorban a magasabban fekvő helyeken, de helyenként akár síkvidéken is vastagabb lehet.

2023. 12. 23. 7:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csapadékhajlam délelőtt átmenetileg több helyen csökken, és főként északkeleten, illetve a délnyugati határszélen a felhőzet is szakadozhat. A nap második felében azonban ismét mindenütt beborul az ég, és újabb csapadékhullám érkezik – figyelmeztet előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mint írják, a délnyugati megyékben eső, másutt havas eső, havazás is valószínű. 

Átmeneti vizes, tapadó hóréteg több helyen kialakulhat – amely elsősorban a magasabban fekvő helyeken, de helyenként akár síkvidéken is vastagabb lehet –, majd délnyugat, nyugat felől lassú enyhülés kezdődik. 

Az északnyugati, nyugati szelet többször erős, olykor viharos lökések kísérik. A hőmérséklet a déli órák környékén általában 1 és 8 Celsius-fok között várható, majd hazánk nagyobb részén visszaesik a hőmérséklet, ám a délnyugati, nyugati részeken tovább enyhül az idő. Késő este 0, +9 Celsius-fokot mérhetünk.

Borítókép: Illusztráció (MTI/EPA/Makszim Sipenkov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.