Fontos erőforrások az egyházak a gondoskodásban

Fülöp Attila államtitkár jelezte, hogy az egyházaknak ez természetes missziójuk.

Forrás: MTI2023. 12. 12. 13:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A gondoskodásnak kiemelten fontos erőforrásai ma a magyarországi egyházak – mondta a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára kedden Nyíregyházán. Fülöp Attila az Élim Evangélikus Szeretetotthon fogyatékossággal élő emberek lakhatását segítő projektjének zárórendezvényén hangsúlyozta: az egyházak nem jogszabályi kötelezettség miatt végzik évszázadok óta segítő munkájukat, hanem mert ez természetes missziójuk.

– Az evangélikus egyház kötelékében a gondoskodáspolitika területén dolgozók munkája nem arról szól, hogy az ember saját magáért teszi a dolgát, hanem arról, hogy az élet talán nem napos oldalát választva és látva dolgozik másokért

– fogalmazott az államtitkár.

Mint jelezte, az életnek azt a részét mutatják be, amely arról tesz tanúbizonyságot, hogy van olyan, amikor a közösségi kapcsolatokban feltétlenül és minden kérdés nélkül hiszünk, és ezt tartjuk a legfontosabbnak.

Borítókép: Fülöp Attila államtitkár (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.