Javítóintézet és fogház várhat arra a két fiatalra, akik a nevelőjükre támadtak

A rendőröknek kellett közbeavatkozniuk.

2023. 12. 20. 8:47
Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emeltek azzal a fiatalkorú fiúval és lánnyal szemben, akik előbb meg akartak szökni a gyermekotthonból, végül az egyik nevelőre támadtak. A Kaposvári Járási Ügyészség közlése szerint a tizenéves fiatalokat 2023 januárjában – miután egy másik vármegyében található gondozási helyükről megszöktek – az elfogásukat követően egy kaposvári gyermekotthonba szállították. Ám a két fiatal már másnap távozni szeretett volna innen is. Amikor az egyik nevelő megakadályozta a szökésüket, a fiatal fiú szidalmazni kezdte a sértettet, majd a társával együtt a nevelői szoba irányába futottak, ahová az ajtót berúgva behatoltak, és kulcsokat vettek magukhoz. 

A sértett ezeket a kulcsokat később visszavette tőlük, a vádlottak azonban ekkor a nevelőjükre támadtak, meglökték, megütötték, egy ivójoghurtot dobtak az irányába, majd megpróbálták betolni annak a szobának az ajtaját, ahová a sértett előlük menekült.

A rendőrök helyszínre érkezéséig végül a gyermekotthon más lakói siettek a nevelő segítségére, aki a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. 

Az ügyészség a fiatalkorú fiúval szemben javítóintézeti nevelés elrendelését, míg – az időközben tizennyolcadik életévét betöltő – lánnyal szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a próbaidő tartamára a lány pártfogó felügyelet alatt áll. 


Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.