Kósa Lajos: A szuverenitás a magyar nemzet egyik legféltettebb kincse

A politikus felhívta a figyelmet, hogy töltsék ki minél többen a nemzeti konzultációt, hogy „hallják meg a hangunkat Brüsszelben is!”

2023. 12. 03. 13:53
KÓSA Lajos
Csurgó, 2023. december 2. Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, az Országgyûlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke a nemzeti konzultációról tartott csurgói lakossági fórum elõtti sajtótájékoztatón 2023. december 2-án. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A nemzeti konzultáció kulcskérdés, mert a demokrácia lényege megkérdezni a választókat, miként látják a problémákat, az életüket, és az ő véleményüknek, a válaszaiknak megfelelően próbáljuk a magyar érdekeket képviselni az Európai Unióban – jelentette ki a Fidesz alelnöke Facebook-bejegyzésében

Mint arról már a Magyar Nemzet is beszámolt, Kósa Lajos egy csurgói lakossági fórumon rámutatott: amikor Magyarország belépett az Európai Unióba, lemondott a szuverenitása egy részéről, ugyanakkor problémát jelent, hogy az unió a Junker-bizottság óta nem a szerződések őre, 

hanem „lopakodó jogalkotással egyre-másra harap bele a tagállamok szuverenitásába, olyanokba is, amiket nem adtak át: ilyen a migráció, az oktatás és a gyermeknevelés”.

Kósa Lajos felhívta a figyelmet, hogy töltsék ki minél többen a nemzeti konzultációt, hogy „hallják meg a hangunkat Brüsszelben is!”

Borítókép: Kósa Lajos (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.