Kósa Lajos: A baloldali szavazók is egyetértenek a kormányzati intézkedések többségével

A közeledő kampányról, a Fidesz támogatottságáról és a debreceni ellenzékről is nyilatkozott.

Forrás: HAON2023. 12. 02. 21:23
KÓSA Lajos
Budapest, 2023. november 18. Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke beszédet mond a Fidesz Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2023. november 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pergőtűz alatt van az ország, egész egyszerűen azért, mert Magyarország ragaszkodik a szuverenitásához mondta Kósa Lajos a Hajdú-Bihar vármegyei hírportálnak. A Fidesz alelnöke szerint ez Brüsszelben, illetőleg az amerikai demokrata körökben szokatlan, mert

úgy tekintenek Magyarországra, mint egy jelentéktelen pontra a térképen.

– Miután Európában most már mindenki hajbókol, és teljesen szolgalelkűen áll az Egyesült Államok által diktált politikához, az, amit mi képviselünk, szokatlan. De mi azt gondoljuk, azt az utat kell járnunk, amit a magyarok szeretnének, ezért gyakran megkérdezzük a véleményüket, nemcsak választásokon, hanem nemzeti konzultációkon, népszavazásokon is fejtette ki a politikus.

 

Mi a titka a kormány sikerességének?

Kósa Lajos fontosnak nevezte, hogy az emberek elmondják a véleményüket olyan releváns kérdésekben, mint a gyermekvédelem, a nemzeti szuverenitás, a háború, a migráció, tehát azokban a témakörökben, amelyek ma az Európai Unió asztalán is ott vannak.

Azt látjuk, hogy az a szövetség [EU], amibe beléptünk annak idején, ma már teljesen más

mutatott rá az alelnök, majd azzal folytatta: annak idején egyáltalán nem vetődött fel, hogy ha egy ország nem ért egyet valamivel, akkor azt rá kell erőltetni. Ma ez mindennapos gyakorlata lenne az uniónak, ha nem állnak ellen. – Annak idején fel sem vetődött, hogy kötelező legyen beengedni az iskolákba, az óvodákba a mindenfajta szexuális kisebbségeket reklámozó és hirdető mozgalmakat, szervezeteket. Az a helyes, hogyha ezekben a kérdésekben megkérdezzük a magyarokat, és az alapján alakítjuk a politikát. Szerintünk a demokrácia arról szól, hogy meghallgatjuk az emberek véleményét, és az alapján, velük megbeszélve próbálunk valamit közösen csinálni fogalmazott.

A kormány hosszú ideje tartó sikerességének titkáról Kósa Lajos kifejtette: 

Meg kell nézni az eredményeket: mit határoztunk el, mit vittünk végbe, min dolgozunk most is. Úgy látszik, hogy az emberek többségének mindez tetszik, de természetesen vannak, akiknek nem. Ők el tudnak menni a szavazásra, és választhatják Gyurcsány Ferencet. Ez egy szabad ország. A magyar sajtó szabadságát mindenképpen szeretnénk megtartani, Magyarországon ezekről a kérdésekről lehessen vitatkozni anélkül, hogy az fenyegetné az embert, hogy kirekesztik őt a véleménydiktátorok – ez Nyugaton mindennapos. Ott, ha valaki azt veti fel, hogy értelmetlen az Európai Parlament azon döntése, hogy a férfiak is szülhetnek, tehát jogukban áll menstruálni is, azzal fenyegetik, hogy elveszíti az állását, kirekesztik, mert homofób. Az őrületnek jó, ha határt szabunk!

 

Totális képzavar az ellenzéknél

A volt debreceni polgármester leszögezte: Magyarországon szerencsére demokrácia van, sokkal szabadabb a sajtó, mint akár a tőlünk nyugatabbra lévő, korábban általunk tisztelt és megbecsült országokban. Emlékeztetett, hogy a debreceni ellenzék semmit nem szavazott meg az elmúlt időszakban, a főtér felújításától az uszodaépítésen át a BMW-gyár építéséig bezárólag.

Sőt, nincs olyan jelentős fejlesztés, amit támogattak volna

mutatott rá Kósa Lajos, aki szerint egymásnak ellentmondó állítások hangzanak el az ellenzéki képviselők nyilatkozataiban. 

Éljen az elektromosautózás, vesszen az akkumulátor! De mivel menjen akkor az autó? Emeljük meg a pedagógusok fizetését (ez egyébként támogatható), de ne kapjuk meg a hozzá szükséges pénzt az uniótól. Legyen olcsó az energia, de töröljük el a rezsicsökkentést. Sorolhatnám sokáig az ehhez hasonló képtelenségeket. Azt viszont látom, hogy az általunk megfogalmazott intézkedések döntő többségével a baloldali szavazók is egyetértenek. A baloldali szavazók is egyetértenek a családtámogatással vagy a rezsicsökkentéssel. Hány öntudatos baloldali van, aki azt mondja a gáz- vagy a villamos műveknek, hogy nem, ő Gyurcsányra szavaz, nem ért egyet a rezsicsökkentéssel, ragaszkodik, hogy a magasabb díjat fizethesse? Nem sok. Sőt senki

sorolta a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke.

 

Ugyanazok maradtak a Fidesz alapértékei

– Ha ugyanaz a Fidesz lenne, ami a kilencvenes években volt, akkor mára kiestünk volna a parlamentből mondta Kósa Lajos arra a kérdésre, hogy miben változott a kezdetekhez képest a kormánypárt politikája. 

Olyan mértékben változott meg a politika és a politikai közeg, amit el sem tudtunk volna képzelni. Nem is sejthettük, hogy a szomszédunkban valaha egy elképesztően véres és brutális szláv testvérháború fog zajlani. Ha valaki azt mondja 1993-ban, hogy bele kell írnunk az alaptörvényünkbe, hogy az apa férfi, az anya nő, mert csak így védekezhetünk a nyugati genderőrület ellen, kinevetem

– mondta az alelnök, aki emlékeztetett: amiért 1990-ben küzdött a Fidesz, az a szabadság, függetlenség, demokrácia, szólásszabadság, törvényesség, ami megvalósult. A rendszerváltáskor a családvédelem nem volt kérdés, mert mindenki azt gondolta, hogy az élet normális rendje, hogy családokba szerveződnek az emberek. – Ma mindennél fontosabb, hogy a családjainkért küzdjünk – tette hozzá.

Kósa Lajos megemlítette, hogy van némi déja vu érzése, mert amennyire a marxizmus nem volt tudományos, pont annyira a gender sem az. – Sok mindenben változtunk, ahogyan a politika is, de az alapértékeink ugyanazok maradtak: a magyar emberekért dolgozunk, Magyarországban bízunk, a független, az önrendelkezési joggal bíró Magyarországban. És amíg mi leszünk kormányon, Magyarország ilyen is lesz hangsúlyozta a Fidesz alelnöke.

Borítókép: Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke a Fidesz tisztújító kongresszusán (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.