Kósa Lajos: Szabályos háború van a déli határon + videó

Kósa Lajos szabályos háborúnak nevezte a Hír TV stúdiójában azt, ami Magyarország déli határán történik. Sokatmondó adat, hogy egyes jelentések alapján volt olyan nap, amikor a szerb rendőrök kilenc automata fegyvert, egy optikai irányzékos vadászkarabélyt, három pisztolyt és 841 lőszert foglaltak le a migránsbandáktól.

Forrás: Hír TV2023. 10. 05. 21:47
null
Mórahalom, 2016. február 22. Migránsok a vajdasági oldalon a magyar-szerb határon felállított ideiglenes határzárnál, Mórahalom térségében 2016. február 22-én. A hétvégén 501 határsértőt fogtak el a rendőrök. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ami a déli határon zajlik, az tényleg olyan, mint egy szabályos háború. Balogh János országos rendőrfőkapitány jelezte, hogy beszereznek néhány új kényszerítőeszközt, amelyek lehetővé teszik azt, hogy 20-30 méteres távolságról is hatékonyan léphessenek fel a hatóságok”  mondta Kósa Lajos a Hír TV ma esti műsorában.

Az évben eddig 18 esetben érte személyes támadás a határt védő rendőröket és határvadászokat, 119 esetben a kiérkező járőrök járműveit rongálták meg, 37 esetben pedig a határzárat említette Kósa Lajos. 

A beszámolók szerint nyáron volt olyan nap, amikor a szerb rendőrök kilenc automata fegyvert, egy optikai irányzékos vadászkarabélyt, három pisztolyt és 841 lőszert foglaltak le a migránsbandáktól.

Háborús viszonyok

A szaporodó lövöldözések, az eldurvuló embercsempészet és a folyamatos migránsáradat miatt meghosszabbította a migráció miatti vészhelyzetet az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága.

Kósa Lajos úgy látja, erősíteni kell az együttműködést a szerb rendőrséggel, és meg kell értetni az Európai Unióval, hogy a migráció megfékezésének egyetlen lehetséges módja a határok őrizete.

Sokkal szigorúbban, sokkal keményebb eszközökkel, mint eddig – emelte ki a politikus. A magyar hatóságok egyébként sikeresen végzik a munkájukat, ugyanis ebben az évben már 913 embercsempészt fogtak le és 147 ezer illegális határátlépési kísérletet hiúsítottak meg.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.