Külföldi befolyás alatt a baloldal: Gelencsér szerint pokolra jut, aki nem támogatja Ukrajna csatlakozását

A Momentum politikusa a nagyon leegyszerűsített nyugati propagandát visszhangozta a hazai parlamenti vitában.

2023. 12. 28. 14:00
GELENCSÉR Ferenc
Budapest, 2023. november 28. Gelencsér Ferenc, a Momentum vezérszónoka felszólal a szuverenitásvédelmi törvénycsomagról folytatott vitában az Országgyûlés plenáris ülésén 2023. november 28-án. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ellentmondástól nem mentes beszédet tartott a hónap közepéről az Országgyűlésben Gelencsér Ferenc. (De legalább ezt a felszólalást nagyobb baki nélkül el tudta mondani és a végén sem káromkodott).

A Momentum poltikusa – akit éppen a napokban váltottak le a párt elnöki posztjáról – felszólalását azzal kezdte: „Kicsit sem túlzás azt állítani, hogy a magyarok számára létkérdés, hogy Oroszország ne legyen szomszédja hazánknak és a független Ukrajna legyen a keleti szomszédunk, és az a politikai közösség cselekszik a nemzetéhez hűen, aki ezt a politikát folytatja, és mi ezt a politikát képviseljük a Momentummal idehaza és Európában is.”

Gelencsér azt nem tette hozzá, hogy ez valójában a kormány kezdetektől hangoztatott álláspontja. A Momentum képviselője persze nem ragadt le itt, azonban gyorsan váltott, és a nemzeti, szuverenista alapállást a szélsőségesen leegyszerűsített nyugati propagandaszövegre cserélte. Lényegében arról beszélt, hogy a Fidesz képviselői rossz emberek, amiért nem támogatják Ukrajna uniós felvételét, ezután pedig arra utalt, hogy pokolra jut, aki keleti szomszédunk EU-s tagsága ellen van. Gelencsér Ferenc szó szerint így fogalmazott:

„Amikor majd Orbán Viktor elmegy és blokkolja ezt a csatlakozást, akkor én nagyon bízom benne – én őszintén bízom benne –, hogy a belül valahol mélyen önökben lakó lélek – hiszen maguk sokszor hivatkoznak a lélekre – egy picit elkezd majd pislákolni és elkezdi érezni legbelül, hogy önök rossz emberek, és ha tényleg hisznek abban, amit mondanak – bár szerintem semmiben sem hisznek, de ez teljesen mindegy –, ha tényleg hisznek abban, hogy van mindenható Isten és van pokol, akkor nagyon erősen tűnődjenek el azon, hogy amit tesznek, melyik végállomáshoz fog vezetni.”

Borítókép: Gelencsér Ferenc (Fotó: MTI) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.