Nem először bénázik hatalmasat Gelencsér Ferenc

A Momentum elnöke korábban a nyilasok által használt jelszóval köszönt a követőinek Facebookon.

2023. 09. 27. 7:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Hú, ezt elb…sztam!” – súgta oda hétfői parlamenti felszólalása után a remegő kezű Gelencsér Ferenc a momentumos társának, Bedő Dávidnak.

A Momentum frakcióvezetője hangoztatta, hogy pártja emberközpontú gazdaságot szeretne, klímabiztonságra van szükség és európai elköteleződésre. Arról is beszélt, hogy szerinte az elektromos autót nem csak az akkumulátor hajtja, így nincs szükség magyarországi akkumulátorgyártásra.

Orbán Viktor válaszában elmondta, hogy szeretett volna Gelencsér Ferenc felszólalására is válaszolni, azonban a miniszterelnök szerint a momentumos politikus hozzászólása reménytelen küzdelem az értelemmel, amivel nem tud mit kezdeni.

Ugyanakkor nem ez volt az első kínos esete politikusként Gelencsérnek. Emlékezetes volt, hogy államférfiként hivatkozott magára, amikor egy Facebook-bejegyzésben arról beszélt, hogy szerinte nincs helye a Parlamentben Horthy Miklós mellszobrának. 

Szintén nagy port kavart, amikor tavaly ősszel Gelencsér nyilasok által is használt jelszóval köszönt követőinek a Facebookon. A bejegyzést elárasztották a „történelmi ihletésű” kommentek, mivel a „kitartást” mint jelszót a Szálasi Ferenc vezette nyilaskeresztesek használták a második világháború és a nyilas uralom idején. Gelencsér Ferenc a magyarázkodásában azt mondta, hogy szerinte ennyire vészterhes időkben kitartásra biztatni az embereket nem összekeverendő egy letűnt kor torz eszméjével.

Borítókép: Gelencsér Ferenc (Fotó: Teknős Miklós)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.