Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Nem veszünk részt a háborúban, de felkészülünk Magyarország védelmére

A tárcavezető szerint szembe kell néznünk vele, hogy a veszélyek korát éljük mások rossz döntései miatt.

Forrás: MTI2023. 12. 27. 11:07
SZALAY-BOBROVNICZKY Kristóf
Tata, 2023. december 14. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond az elsõ, magyar igények szerint fejlesztett Leopard 2A7HU harckocsi, Leguan 2HU hídvetõ és Wisent 2HU mûszaki vontató átadásán a tatai Klapka György 1. Páncélosdandár laktanyájában 2023. december 14-én. MTI/Bodnár Boglárka Fotó: Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szembe kell néznünk vele, hogy a veszélyek korát éljük mások rossz döntései miatt – jelentette ki a honvédelmi miniszter a közösségi oldalára feltöltött videójában. Szalay-Bobrovniczky Kristóf úgy fogalmazott, hogy 2023 Európának háborúkat, migrációt, vele terrorveszélyt és robbanásközeli társadalmi feszültségeket hozott. Mint mondta, a háborúpárti politika, a vég nélküli fegyverszállítás, a bátorított és finanszírozott migráció, a bevándorlással megjelenő társadalmi feszültségek, a biztonsági kockázat és a terrorveszély mind olyan rossz döntések, amelyek Magyarországot is érintik.

Nem veszünk részt a háborúban, de felkészülünk Magyarország és a magyar emberek védelmére

– hangsúlyozta a miniszter. Hozzátette: a veszélyek korában nem tehetjük fel a kezünket.

Magyarország békéjéért és biztonságáért meg kell erősíteni az ország védelmi képességét

 – emelte ki. Mint mondta, ennek része a modern, fiatalos haderő építése, a toborzás, a katonák kiképzésének fejlesztése, az anyagi megbecsülés és a legmodernebb eszközök biztosítása. Hozzátette, hogy folytatják a hazai védelmi ipar fejlesztését, és a védelmi ipari térképre egyre több város kerül fel. Erre példaként említette Győrt, Gyulát, Kaposvárt, Várpalotát és Zalaegerszeget.

Szólt arról is, hogy megvédjük a szuverenitásunkat azoktól, akik azt várják, hogy adjuk át nekik a döntéseket a magyarok sorsa felett. Kijelentette, hogy megvédjük határainkat és városainkat a bevándorlástól, bármilyen büntetéssel is fenyegetnek minket.

– Nekünk jó döntéseket kell hoznunk, és erősödnünk kell, mert a békéhez erő kell – zárta a nyilatkozatát a honvédelmi miniszter.

 

Borítókép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.