Szentkirályi Alexandra: Brüsszel éppen a válságsorozat közepette állítja nehéz helyzetbe Magyarországot

A kormányszóvivő előadást tartott a Fidesz–KDNP országjárásának esztergomi állomásán. A Szent Adalbert Központban megtartott esemény mottója Védjük meg a szuverenitásunkat!, témája a nemzeti konzultáció volt.

Forrás: KEMMA2023. 12. 02. 13:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Magyarország az Európai Unióban képzeli el a jövőjét, de nem egy ilyen, mint a mostani, brüsszeli vezetésű közösségben – jelentette ki Szentkirályi Alexandra az esztergomi fórumon. A Komárom–Esztergom Vármegyei Hírportál beszámolója szerint a kormányszóvivő többek között elmondta: az országjárással a Fidesz–KDNP célja, hogy elmondják az embereknek, hogy a kormányzatra és az országra minden korábbinál nagyobb a külső nyomás, emiatt ez a nemzeti konzultáció kiemelt fontosságú, hogy a kormányzat – ahogy mindig is – a választópolgárok véleménye alapján dönthessen.

Brüsszel éppen a válságsorozat közepette állítja nehéz helyzetbe Magyarországot, például a migrációs kvóták, a genderideológia szorgalmazásával vagy a magyar vívmány, a rezsicsökkentés eltörlésével

– mutatott rá. A kormányszóvivő szerint a nemzeti konzultáció azért fontos, mert így a magyarok megüzenhetik Brüsszelnek, hogy nem engednek a magyar érdekekből és az ország szuverenitásából. A kormányszóvivő Ukrajna kapcsán kifejtette, hogy a brüsszeli döntések, szankciók nem hozták el a békét, sőt Oroszország nem torpant meg, a háborús konfliktus pedig nem enyhült.

Szentkirályi Alexandra a nemzeti konzultációs íven lévő kérdésekről is beszélt, arról az ívről, ahol a rezsitámogatás, az extraprofitadó és a kamatstop megtartása, a migránsgettók, a brüsszeli támogatások, az Ukrajnának küldendő még több EU-s pénz és fegyver, Ukrajna EU-s tagsága, az ukrán génmódosított gabona, a gyermekvédelmi törvény és a „guruló dollárok” témakörei is szerepelnek.

Borítókép: Szentkirályi Alexandra (Forrás: 24 óra/KEMMA

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.