Szilveszterkor ide utaznak legszívesebben a magyarok

Toronymagasan vezet a favorit.

Forrás: Világgazdaság2023. 12. 21. 22:24
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Világgazdaság sorra vette, melyek a legkézenfekvőbb és legnépszerűbb helyek, időtöltések szilveszter napján. A Szállás.hu adatai alapján az oldalon leadott belföldi szilveszteri foglalások elérik a tavalyi év utolsó napján teljesültek számát, ráadásul az utolsó pillanatos foglalásokkal tovább emelkedhet az idei forgalom. A hotelek népszerűsége töretlen ebben az időszakban, az eddigi szilveszteri foglalások 41 százaléka szól szállodákba.

 

Belföldi úticélok

Magyarországon az emberek az ünnepi csomagajánlatokat, programlehetőségeket, valamint a magasabb színvonalú szolgáltatásokat keresik szilveszterkor leginkább. A foglalások harmada például kifejezetten wellness-szálláshelyre szól.

Az oldalon lévő számok alapján a foglalásonkénti átlagár egy fő részére egy éjszakára 14 ezer forint, ez alig 2 százalékos növekedés tavalyhoz képest.

A hoteleket tekintve egy éjszaka átlagára fejenként 23 365 forint, apartmanoknál 8920, vendégháznál 9400, panzióknál 11 730 forint.

Fejenként a fővárosban tízezer forint az a küszöb, ami alatt szinte lehetetlen a feláras ünnepnapra programot találni, de átlagban inkább 15 ezer forint a jellemző ár. Vidéken valamivel kedvezőbb az árszabás.

Az éjféli pezsgővel, virslivel vagy malaclakomával gazdagított menü pedig ugyanolyan jelentős eltéréssel árazott, mint az év bármely napján a különböző éttermekben.

Aki dunai hajózással és élőzenés bulival képzeli el a szilveszter éjszakát, alig 80 ezer forintért még találhat lehetőséget Budapesten.

 

Külföldön melyik úticél a favorit?

Van utazási iroda, amelyik egyetlen éjszakára Velencébe buszoztat, ahol tengerre viszi a szilveszterezőket, akik egy pohár itallal koccinthatnak az éjféli tűzijáték közben az új évre, majd nem sokkal később vissza is fordulnak Budapestre. Ám az igazi favorit nem más, mint Spanyolország.

2023. december 18. és 2024. január 1. között Spanyolországba repül a legtöbb magyar, a dobogón zárkózik Franciaország és Olaszország, viszont érdemes megjegyezni, hogy ebbe a két országba összesen sem utaznak annyian, mint az első helyezetthez.

Honfitársainkat a fővárosok közül Párizs vonzza leginkább. Isztambul idén második lett a múlt havi foglalási toplistán, miközben tavaly még az első 20 legnépszerűbb város között sem szerepelt.

 

Egzotikus lehetőségek

A szilveszterezés a távoli turistaparadicsomokban már a karácsonyozással is összekapcsolódik: aki például Mexikóba keres szervezett csoportot, már december 23-án elutazhat, és csak jövőre jön vissza.

Ugyanez a helyzet a Maldív-szigetekre befizetett utazásokkal, és több iroda kínál már nem csak 9, hanem 14 éjszakás turnusokat is, például a nemrég felkapott Zanzibárra.

Érdemes megjegyezni, hogy az egzotikus desztinációkért mélyen a zsebbe kell nyúlni: a szállás kategóriájától és az ellátástól függően van némi eltérés az egyes ajánlatok között, de a másfél millió forintos személyenkénti költség többnyire jellemző, és a fakultatív programok ára is több százezer forint lehet.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.