A fejünk is belefájdul ebbe az időbe, még havazhat is

A frontérzékenyekre nehéz napok jönnek.

2024. 01. 17. 12:53
esernyő, eső, időjárás Fotó: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ónos eső veszélyére hívja fel a figyelmet a HungaroMet a közösségi oldalán. Tájékoztatásuk szerint néhol már lehet találkozni csapadékkal, és mivel a felszín közelében a hőmérséklet még a legtöbb helyen fagypont alatti, a magasban pedig már megkezdődött az enyhülés, emiatt gyenge ónos eső hullik.

A következő órákban dél, délnyugat felől a talaj közelében is melegszik a levegő, így

a legtöbb helyen csak átmeneti lesz az ónos csapadék, de északkeleten tartósan is fennállhat.

Emellett délről folyamatosan észak felé húzódó, vegyes halmazállapotú csapadékkal járó tömbök vonulnak, a legtöbb helyen napközben esőbe megy át a csapadék, de az Északi-középhegység és a főváros tágabb környezetében akár estig, éjfélig is vegyes lehet a halmazállapot. Ezeken a részeken eleinte havazás, majd ónos vagy fagyott eső fordulhat elő, később egyre inkább eső valószínű.

Az északi területeken a kezdeti havazásból három centiméteres átmeneti hóréteg alakulhat ki.

Az ónos eső vagy fagyott eső mennyisége Borsod, Heves és Nógrád vármegye északi részein a nap második felében meghaladhatja az egy millimétert – figyelmeztet a HungaroMet.

A déli szél megélénkül, több helyen megerősödik, az Észak-Dunántúlon néhol viharos lökések is előfordulhatnak – hívta fel a figyelmet az Országos Mentőszolgálat a közösségi oldalán.

A csúcshőmérséklet 0 és 9 fok között alakul,

északkeleten inkább az alacsonyabb hőmérsékleti viszonyokra, délnyugaton a magasabb értékekre lehet számítani. Késő estére tovább emelkedhet a hőmérséklet, 0 és 11 fok is lehet. Az előrejelzések szerint napközben hidegfront érezteti hatását, ezért

a frontérzékenyeknek így véget értek a nyugalmas légköri viszonyok,

sokaknál jelentkezhet napközben fejfájás, migrén vagy akár alvászavarok, amelyek miatt napközben is fáradtabbak lehetnek. A következő napokban csapadékos, szeles időjárásra számíthatunk, ami tovább rontja a hőérzetet.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.