Riasztást adtak ki mára ónos eső miatt, aztán fordulat jön az időjárásban + videó

A Hungaromet elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki az ónos eső miatt Baranya vármegyére és a délnyugati járásokra. Több országrészre első- és másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

2024. 01. 17. 6:51
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, beborul az ég. Délelőtt északkeleten havazás, havas eső, másutt helyenként ónos eső is előfordulhat, majd fokozatosan esőre vált a csapadék.

A HungaroMet tájékoztatása szerint a déli szél megélénkül, több helyen megerősödik. Észak-Dunántúlon néhol

viharos lökések is előfordulhatnak.

Délutántól Vas és Veszprém vármegye magasabban fekvő részein kis területen óránként 55–70 kilométeres széllökés is kialakulhat, de a Bakony magasan fekvő részein átmenetileg ennél erősebb szél is lehet.

Csapadékos nap vár ránk szerdán (Forrás: HungaroMet)

A csúcshőmérséklet 0 és 9 fok között alakul, északkeleten az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékekkel.

A maximum beállta az esti órákban várható. Késő estére kissé tovább emelkedhet a hőmérséklet, 0–11 fok közé.

 

Kiadták a riasztást

A Hungaromet elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki az ónos eső miatt Baranya vármegyére és a délnyugati járásokra – tudatta a katasztrófavédelem.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében másodfokú, narancssárga figyelmeztetés van érvényben, de nem árt figyelni az ország középső harmadában sem, ahol elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Nem árt figyelni, ónos eső miatt adott ki riasztást és figyelmeztetést a HungaroMet

 

Milyen idő lesz a következő napokban?

Irene melegfrontjának köszönhetően felhős és csapadékos lesz az idő. Csütörtökön a ciklon szabályosan felrántja a szubtrópusi légtömeget, ezért veszélybe kerül a napi melegrekord.

Az egynapos tavasznak egy hidegfront vet véget péntek hajnalban. A hétvégére ismét visszaesik a hőmérséklet, de a csapadék nem lesz jellemző. A hőmérséklet a jövő hét közepén indulhat ismét emelkedésnek.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.