A XI. kerületi lövöldözés gyanúsítottjáról döntött a bíróság

Úgy eldurvult a vita, hogy lőfegyver is előkerült.

Forrás: MTI2024. 01. 17. 15:57
rendőrautó Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bűnügyi felügyeletbe helyezett a bíróság egy férfit, aki a rendőrség szerint néhány napja gumilövedékes fegyverrel lövöldözött Újbudán – közölte a Fővárosi Törvényszék.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, január 11-én ellepték a rendőrök az újbudai Bíró László József körutat, mert egy vita fegyferhasználatig fajult.

A felügyelet alá helyezett férfi január 11-én egy mélygarázsból hajtott ki a kocsijával, amikor megállt mögötte két autó. A személygépkocsikból kiszálló férfiak egy korábbi, aranyékszerrel kapcsolatos ügylet miatt kirángatták az autójából, ütlegelték, majd elvették a kocsikulcsát.

A férfi a kulcs visszaadását követelte, dulakodni kezdtek, majd a gyanúsított elővett a kocsijából egy gumilövedékes fegyvert, és leadott vele pár lövést.

Végül visszakapta a kulcsát, a társaság pedig távozott a helyszínről. Egy nappal korábban a férfi egy másik autó sofőrjével is szóváltásba keveredett egy közlekedési konfliktus miatt, és a gyanúsított ököllel fejen ütötte a másik férfit.

A bíróság közölte: a férfi cselekménye bizonyítottság esetén felfegyverkezve elkövetett garázdaság, súlyos testi sértés kísérlete, valamint eltiltás hatálya alatti járművezetés megállapítására lehet alkalmas. Az ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását a bűnismétlés megakadályozása érdekében.

A férfi büntetett előéletű, ellene jelenleg is folyamatban van büntetőeljárás, ezért a Budai Központi Kerületi Bíróság szerint is fennáll a bűnismétlés veszélye. A fokozatosság elvét szem előtt tartva a nyomozási bíró a gyanúsított bűnügyi felügyeletét rendelte el, mozgását pedig nyomkövetővel ellenőrzik. A végzés nem végleges.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.