Brutális balesetet okozott, majd elmenekült egy férfi + fotók

Mindkét utasa súlyosan megsérült, az egyikük a helyszínen elhunyt.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 01. 09. 11:03
Vezetői engedély nélkül okozott halálos balesetet Forrás: Magyarország Ügyészsége
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halálos balesetet okozott egy férfi, akit korábban már kétszer is elkapták engedély nélküli vezetésért. A férfi ellen a Budakörnyéki Járási Ügyészség vádat emelt – közölte a Pest Vármegyei Főügyészség.

Az vádlott nem rendelkezett jogosítvánnyal, illetve egy korábbi büntetőeljárás miatt eltiltották a vezetéstől, így azt nem is szerezhetett. Ennek ellenére 2022. augusztus 6- án majd 2022. december 1-jén is engedély nélkül vezetett autót.

Fotó: Magyarország Ügyészsége

Tavaly február 10-én a vádlott az M0-s autóút Szigetszentmiklóshoz tartozó részén, az M5-ös autópálya irányába ismét autót vezetett. Ekkor a járműben két utas is tartózkodott. Az elkövető nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte haladó autó mögött, így amikor az elől haladó jármű lassítani kezdett a vádlott vészfékezésre kényszerült. Ezzel egyidejűleg a kormányt jobbra rántotta, ezért az 

autója nekicsapódott egy forgalmi okból álló pótkocsis kamionnak.

Az ütközésben a vádlott járművének mindkét utasa megsérült, egyikük olyan súlyosan, hogy a helyszínen életét vesztette.

Fotó: Magyarország Ügyészsége

Az elkövető a balesetet követően kimászott az autóból és elmenekült, anélkül, hogy megpróbált volna segíteni a sérült utasainak.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség az autó vezetőjével szemben halálos közúti baleset gondatlan okozása, kétrendbeli segítségnyújtás elmulasztása és háromrendbeli eltiltás alatti járművezetés bűntette miatt emelt vádat.

Fotó: Magyarország Ügyészsége

Borítókép: A baleset helyszínén készült fotó (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.