Épphogy felszállt Ferihegyről, azonnal kényszerleszállást kellett végrehajtania a Eurowings repülőgépének

Kellemetlen incidens történt.

Forrás: Airportal2024. 01. 30. 12:49
null
Budapest, 2017. augusztus 3. A Eurowings légitársaság D-AEWQ lajstromszámú, Airbus A320-214 típusú utasszállító repülõgépe végez leszállást a Liszt Ferenc Repülõtér 2-es kifutópályáján. MTVA/Bizományosi: Máté Attila *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Máté Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A felszállás után visszafordult a Eurowings Budapestről Stuttgartba tartó járata január 30-án, miután egy ütközött egy madárral – adta hírül az Airportal.

A légitársaság EW 2781-es számú járatát teljesítő Airbus A319-es személyzete a felszállás után azonnal jelentette a légiforgalmi irányítás felé, hogy a kifutópályán madárral ütköztek, majd 

elsőbbségi visszatérést kért a repülőtérre, ugyanis a repülőgép kettes számú, azaz a jobb oldali hajtóműve a leszállás során alapgázon üzemelt.

A futópályán megtalálták az elütött madár maradványait, amelyet a leszállás előtt el is távolítottak. A Repülőtéri Létesítményi Tűzoltóság átvizsgálta a repülőgépet, mielőtt az a számára kijelölt állóhelyre gurult – részletezte a portál.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTVA/Máté Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.