Ez következik még a háziorvosok szerint az idei influenzaszezonban

Sok jóra nem.

Forrás: Infostart2024. 01. 08. 15:00
Mother,Taking,Care,Of,Her,Ill,Sleeping,Daughter,At,Home
2356769583 Fotó: gpointstudio
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon sok volt a magas lázzal, influenzaszerű tünetekkel jelentkező beteg gyermek az iskolai, óvodai időszak végén – fogalmazott az InfoRádióban a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke. Havasi Katalin hozzáfűzte, bár a téli szünet javított a helyzeten, a jövő héttől, amikor a gyerekek visszatérnek a közösségbe, az újra előfordulnak az influenzás megbetegedések is.

Beszélt arról is, az előrejelzések szerint könnyen lehet, hogy idén rövidebb ideig, de magasabb esetszámmal fog megjelenni az influenza. Erre a decemberi adatok és a mostani, viszonylag enyhe idő enged következtetni. 

– Ma már nemigen lehet különbséget tenni az influenza és a koronavírus között – jegyezte meg, ugyanis mindkettő magas lázzal, rossz közérzettel jár, szövődményként pedig felléphet tüdőgyulladás, középfülgyulladás. Figyelmeztetett arra is, hogy mindkét vírusos megbetegedés felülfertőződhet baktériumokkal, ami további betegségekhez vezet.

Kiemelte továbbá, hogy mindkét betegség hasonló kezelést igényel, pihenésre, bő folyadékra, vitaminokra, gyümölcsökre és lázcsillapításra van szükség. Külön hangsúlyozta, hogy 

ilyenkor nem szabad a gyermeket játszótérre vinni, még akkor sem, ha éppen lement a láza,

mert a fizikai megterhelés után rosszabbra fordulhat az állapota. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.