Ezt gondolják a budapestiek a BKK vezetőjéről + videó

Karácsony Gergely nem lett népszerűbb.

2024. 01. 30. 7:05
KARÁCSONY Gergely; BOLLA Tibor; TÜTTÕ Kata
Budapest, 2022. május 14. Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója, Tüttõ Kata városüzemeltetésért felelõs fõpolgármester-helyettes és Karácsony Gergely fõpolgármester (b-j) az M3-as metróvonal újabb szakaszának átadóünnepségén egy metrókocsiban a felújított Kálvin téri állomáson 2022. május 14-én. Átadták a budapesti M3 metróvonal központi szakaszán a felújított Kálvin tér, Corvin-negyed és Semmelweis Klinikák állomásokat, így ennek a napnak a délutánjától Kõbánya-Kispesttõl már a Kálvin térig jár a metró a déli szakaszon. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elfogadhatatlan, felháborító, szörnyű – néhány vélemény arról, mit gondolnak a Budapesten élők a BKK-vezér azon kijelentéséhez, melyben Walter Katalin levágásra ítélt pulykáknak nevezte a fővárosi utasokat, miután

Karácsony Gergellyel karöltve járatritkítást jelentett be.

A Metropol megkérdezte a tömegközlekedéssel utazókat, mi a véleményük a hirtelen hozott döntésről, valamint Walter Katalin magyarázkodásáról. A válaszokból pedig egyértelmű: az emberek nem pulykák, akiknek a főváros bármit le tud nyomni a torkán.

Ismert, a fővárosi tömegközlekedést egyik napról a másikra ritkította meg a városvezetés, Karácsony Gergely pedig ezt a változást hatékonyságnövelésre hivatkozva igyekszik eladni a budapestieknek. A főpolgármester először tagadta a járatritkítást, de a BKK vezetője elismerte, hogy hibáztak.

Erről sajnos sokkal látványosabban, hangsúlyosabban és hamarabb kellett volna kommunikálnunk, én ezért elnézést kérek

– közölte akkor Walter Katalin. Néhány nappal később azonban egy sajtóbeszélgetésen azt mondta: „a járatritkításokról az utasokat megkérdezni olyan, mint ha hálaadás előtt megkérdeznék a pulykát, hogy mi legyen vele.”

A történtek nyilvánosságra kerülése után Walter Katalin benyújtotta a lemondását, amit Karácsony Gergely nem fogadott el.

Borítókép: Karácsony Gergely utazik (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.