Itt vannak a nemzeti konzultáció végleges eredményei

A magyar emberek kiálltak hazánk szuverenitása mellett, és elsöprő többségük mondott nemet arra, hogy az életünket alapvetően befolyásoló kérdésekben mások döntsenek helyettünk.

Forrás: Magyarország Kormánya2024. 01. 30. 21:56
20231221__MI_072
20231221 Budapest Nemzeti konzultáció plakát Fotó: Mirkó István MI Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzeti konzultáció eredményeinek összesítése alapján világosan látszik, hogy a magyar emberek kiálltak hazánk szuverenitása mellett, és elsöprő többségük mondott nemet arra, hogy az életünket alapvetően befolyásoló kérdésekben mások döntsenek helyettünk – tájékoztatott Magyarország kormánya. Mint az eredményekből kiolvasható, több mint másfél millióan vélekedtek úgy, hogy továbbra is fenn kell tartani a rezsitámogatást, azaz a magyar családok energiaszámláinak havi átlagos 181 ezer forinttal való csökkentését. 

A közel 300 ezer családot és 30 ezer vállalkozást védő kamatstop idénre szóló kiterjesztését szintén másfél milliónál többen támogatták, ugyanúgy, mint a gyermekvédelmi szabályozás tovább szigorítását, valamint a magyar gazdák melletti kiállást és a magyar mezőgazdaság GMO-mentességének biztosítását. 

Szintén másfél milliónál is több magyar utasítja el a migránsgettók hazai létrehozását, illetve tette le voksát amellett, hogy Ukrajnában fegyverszállítás helyett tűzszünetre és békére van szükség. Körülbelül ugyanennyien vélekedtek úgy, hogy ne fizessünk többet Ukrajna támogatására, amíg a nekünk járó pénzt nem kaptuk meg, illetve a magyarok azt sem gondolják, hogy adottak a feltételek Ukrajna teljes jogú uniós tagságához. 

Alig néhány százzal maradt el a másfél milliós támogatottságtól azoknak a száma, akik szerint szigorúbban kell fellépni a külföldi befolyásszerzés ellen a magyar politikában. Szintén közel – néhány ezer híján – másfél millióan támogatják az extraprofitadó fenntartását, mintegy 1,485 millió magyar szerint pedig a terrorfenyegetettség miatt Brüsszelnek be kell fejeznie a palesztin szervezetek támogatását.

Összességében elmondható, hogy nagy egyetértés mutatkozott a magyarok között a konzultáció kérdéseire adott válaszokban, hiszen 

a legrosszabb egyetértési arány 97,72 százalék volt (a palesztin szervezetek támogatása), de akadt olyan kérdés is, amelynél 99,33 százalékos véleményegyezés mutatható ki (migránsgettók).

Borítókép: Nemzeti konzultációs plakátok (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.