Navracsics Tibor: Sümeg nagy lehetőségek előtt áll

A közigazgatási és területfejlesztési miniszter Sümegen, a Veszprém vármegyei település újbóli várossá avatásának 40. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen mondott beszédet.

Forrás: MTI2024. 01. 06. 17:48
Fotó: GREGUS BERTALAN Forrás: Facebook/Navracsics Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Navracsics Tibor emlékeztetett: 1984-ben Sümeg nem először kapott városi rangot, hanem visszakapta azt, amit az évszázadok során kiérdemelt, amelyért nemzedékek tucatjai dolgoztak.

Negyven éve az akkori Magyarország bocsánatot kért Sümegtől a méltatlanság és a méltánytalanság évtizedeiért, amelyek 1945 után egymást követték a Veszprém vármegyei település történelmében

– fogalmazott. A tárcavezető hangsúlyozta: a nehézségek ellenére Sümeget nem lehetett megtörni, a sümegi polgárság, ahogyan a 19. században, úgy a 20. század második felében is összefogott a településért.

Sümeg nagy lehetőségek előtt áll

Navracsics Tibor szerint Sümeg ma, újbóli várossá avatásának 40. évfordulóján nagy lehetőségek előtt áll. Utalt arra is, hogy a Veszprém–Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa program résztvevőjeként Sümeg is sikereket ért el.

A jelenben élők kötelessége, hogy elődjeikhez méltó módon tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy Sümeg ismét elfoglalhassa méltó helyét a jelen és a jövő kultúrtörténetében, gazdaságában, társadalmi életében – tette hozzá a közigazgatási és területfejlesztési miniszter.

Végh László (Fidesz–KDNP), Sümeg polgármestere beszédében – értékelve a város elmúlt négy évtizedét – köszönetet mondott elődjeinek, akiknek részük volt abban, hogy a rendszerváltás nehézségeit követően a település mára egy „abszolút élhető”, 21. századi kisvárossá vált.

Borítókép: Navracsics Tibor (Forrás: Facebook/Navracsics Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.