Nem a most következő hétvége fogja felolvasztani a fagyos szíveket

Hideg lesz.

Forrás: MTI2024. 01. 11. 16:16
null
Fonyód, 2024. január 9. Jég borítja a Balaton partját Fonyódnál, a bélatelepi strandon 2024. január 9-én. MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marad a télies idő a hétvégén is, de némileg enyhül a hideg: éjszakánként az eddigieknél gyengébb fagy várható, és jellemzően 0 fok fölött alakul a hőmérséklet a legmelegebb órákban. A szél élénk, olykor erős lesz – derül ki az HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.

Pénteken többnyire változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, de a Duna–Tisza közén és a Tisza mentén egész nap borult maradhat az ég, és itt hószállingózás is előfordulhat. Az északi szél a Dunántúlon és az északkeleti megyékben megélénkül, főként a Bakonyban meg is erősödik. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul.

Szombaton általában derült vagy gyengén felhős, az északi és a keleti országrészben változóan felhős idő várható. Csapadék általában nem lesz, de az északkeleti határ közelében néhol előfordulhat hószállingózás. 

A nyugati, északnyugati szél sokfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a fagyzugos helyeket leszámítva többnyire mínusz 7 és mínusz 2, 

a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és plusz 5 fok között alakul.

Vasárnap gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég. Csapadék általában nem várható, de az északi, északkeleti határ közelében néhol előfordulhat hószállingózás, havas eső. A nyugati, északnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Hajnalban a fagyzugos vidékeket leszámítva általában mínusz 7 és mínusz 2, 

kora délután 1 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.