Térképen mutatjuk, hol történik a legtöbb betörés Budapesten

A betörők a november és február közötti időszakban a legaktívabbak.

Forrás: Pénzcentrum2024. 01. 11. 12:29
Home,Burglar,In,A,Mask,Breaking,Into,The,House.,House, betörés
1370520791 Fotó: PK Studio
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kirívó mennyiségű betörés történt a fővárosban az elmúlt két hónapban, azon belül is leginkább a belvárosban, azaz az V. kerületben történt a legtöbb ilyen eset – írja a Pénzcentrum. 

A rendőrségi portálon található bűnügyi térképen rendszeresen monitorozhatjuk az elmúlt pár hónap legfrissebb adatait, a portál ez alapján összesítette, hogy hol történt a legtöbb betörés október és december között. Budapest lakásbetörési hőtérképén jól látható, hogy hol történt a legtöbb ilyen eset, ez Pest belvárosa, és azon belül is az V. kerület. Mindössze két hónap alatt itt több száz betörés történt, ezekből a legtöbb a Szervita tér és a Péterffy-palota, illetve, a Március 15. tér környékén.

(Forrás: police.hu)

A rendőrség hozzáfűzi azonban, hogy a térkép nem tartalmazza azoknak a nyomozásoknak az adatait, amelyekben bármely információ idő előtti nyilvánosságra hozatala sértené a nyomozás érdekeit. A portál emlékeztet arra is, hogy a biztosítók szerint a betörők legaktívabb időszaka a november és február közötti, ugyanis sokan elutaznak otthonról. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.