Nem létező tárgyakat árult a neten, közel ötszázan dőltek be neki

Fürdődézsától kerti játszótérig mindent lehetett venni a szabolcsi nőtől, de csak az előleget nyúlta le.

2024. 01. 03. 7:24
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összesen 488 sértettet vert át az a harminc év körüli szabolcsi nő, akivel szemben több száz rendbeli csalás miatt emelt vádat a Marcali Járási Ügyészség. 

A Somogy Vármegyei Főügyészség közleményéből kiderül, hogy a vádirat szerint 

a vádlott a 2021 decembere és 2023 januárja közötti időszakban több internetes oldalon különböző álneveket használva folyamatosan hirdetett eladásra olyan játékkonzolokat, kerti játszóteret, fürdődézsát és egyéb használati cikkeket, amelyekkel ténylegesen nem rendelkezett.

A vádlott a hirdetésekre az ország számos pontjáról jelentkező sértettekkel szöveges üzenetekben, valamint telefonon, eltorzított hangon tartott kapcsolatot, majd a sértetteket arra kérte, hogy a kialkudott vételárat vagy annak egy részét előlegként előre utalják át az általa megadott több, különböző pénzintézetnél vezetett bankszámlára, melynek megtörténte után a sértettek számára elérhetetlenné vált.

A nő ezzel a módszerrel 488 sértettől összesen 15 millió forintot csalt ki. A vádlott a csalássorozatot azután is folytatta, hogy a marcali nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, 

ezért a bűnismétlés megakadályozása érdekében végül 2023 januárjában letartóztatták.

Az ügyészség közel háromszáz oldalas vádiratot nyújtott be a Marcali Járásbíróságra, melyben a nővel szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint vagyonelkobzás elrendelésére és a sértetteknek okozott kár megtérítésére tett indítványt – olvasható a közleményben.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.