Németh Szilárd: A magyarok kapták a legolcsóbban a gázt és az áramot az EU-ban

A rezsicsökkentésnek köszönhetően minden háztartás az átlagfogyasztás mértékéig havi 181 ezer forintot spórolt meg.

Forrás: MTI2024. 01. 18. 12:05
NÉMETH Szilárd
Budapest, 2023. október 12. Németh Szilárd fideszes országgyûlési képviselõ, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelõs kormánybiztos beszédet mond a Drónia Road Show utolsó állomásán, Budapesten a Weiss Manfréd szakképzõ iskolában 2023. október 12-én. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A rezsicsökkentésnek köszönhetően tavaly decemberben, mint ahogy 2023 minden egyes hónapjában, a magyar háztartások kapták a legolcsóbb villamos energiát és földgázt az egész Európai Unióban” – írta Facebook-oldalán a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos, a Fidesz alelnöke.

Németh Szilárd a bejegyzéshez csatolta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal táblázatát, amely a földgáz és a villamos energia tavaly decemberi átlagárait rögzíti az uniós fővárosokban. Mint írta, minden háztartás az átlagfogyasztás mértékéig havi 181 ezer forintot spórolt meg.

Azért, hogy ez 2024-ben is így maradhasson, Brüsszel és a hazai baloldal egyre durvább támadásaival szemben meg kell védenünk a rezsicsökkentés politikáját. Ehhez Brüsszelben változásra, a jelenlegi bürokraták elzavarására lesz szükség! Hajrá, Magyarország! Hajrá, magyarok!

 – fogalmazott a kormánybiztos.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Illyés Tibor)   

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.