Őrizetbe vették Portik Tamás fiát

Kávét öntött a tárgyalást vezető bíró szemébe, feltehetően azért, hogy ne ő ítélkezzen a perben.

Forrás: Központi Nyomozó Főügyészség2024. 01. 30. 17:50
Portik Tamás fia a bíróságon Forrás: Ügyészség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatja ki a Központi Nyomozó Főügyészség Portik Tamás fiát – írta a közleményében a nyomozóhatóság. A Fővárosi Törvényszék előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt büntetőeljárást folytat, amely ügyben a bíróság 2024. január 30-ára tárgyalást tűzött ki. Az eljáró bíró korábban jelezte, hogy ezen a napon védői perbeszédek várhatók. 

A most ismert információk szerint az egyik vádlott fia elhatározta, hogy akadályozni fogja a tárgyalás megtartását, illetőleg olyan magatartást fog tanúsítani, ami miatt esetlegesen az eljáró bíró kizárása várható.

 A férfi már korábban próbált a bíróval személyes kapcsolatot keresni, azonban a bíróság ettől jogszerűen elzárkózott, és közölték vele, hogy nincs lehetőség a bíróval a tárgyaláson kívüli beszélgetésre.

Portik Tamás fia kihűlt kávéval a kezében készülhetett a tárgyalást vezető bíró provokálására. Forrás: Ügyészség

A vádlott fia ennek ellenére a tárgyalóterem előtt várt a bíróra, majd amikor észrevette a tárgyalásra érkező, talárt viselő bírót, eléje lépett, és számon kérte. Az eljáró bíró nem kívánt vele beszélni, mivel azonban a férfi  tovább folytatta a bíró szidalmazását, a hivatalos személy közölte vele, hogy ki fogja vezettetni a biztonsági őrökkel, majd kikerülve őt, megpróbált bemenni a tárgyalóterembe. Ezt megakadályozandó 

a férfi egy gyors mozdulattal a kezében lévő kávéspohár teljes tartalmát a bíró arcába öntötte, amelynek következtében szemébe, arcába és ruházatára nagyobb mennyiségű hideg kávé került.

Az ellene alkalmazott erőszakos magatartás miatt a bíró kénytelen volt megállni, a kávét a szeméből és arcából kitörölni. A bűncselekményt látva egy közelben tartózkodó újságíró a bíró és az elkövető közé állt, így a férfinak nem volt lehetősége cselekményét folytatni. Az elkövető magatartásának következtében a tárgyalás megkezdése jelentős késedelmet szenvedett, de a bíróság a tárgyalást a történtek ellenére megtartotta.

A Központi Nyomozó Főügyészség amint hivatalosan tudomást szerzett a történtekről, haladéktalanul elrendelte a nyomozást, ahol szemlét tartottak és kihallgattak több tanút. Ezután a nyomozó főügyészség elrendelte a férfi őrizetét, a bűncselekmény megalapozott gyanúját pedig még a mai napon közli az elkövetővel.

Mint arról korábban lapunk beszámolt, nem indult zökkenőmentesen a Fenyő-gyilkosság mai tárgyalása, először a biztonságiakat, majd a rendőrséget kellett értesíteni a másodrendű vádlott, Portik Tamás fia miatt. A tárgyalás kezdete előtt, amikor Póta Péter tanácselnök megérkezett a teremhez, az útját állta a fiatal férfi. 

Az ügyben sikerült megszólaltatnunk Portik Tamás anyósát, négy gyermekének nagymamáját, aki éppen az V. Kerületi Rendőrkapitányságon várakozott, mert az asszonyt tanúként fogják meghallgatni. Riskó Judit a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy Portik legidősebb fiának fellépése szerinte nem egy indulati cselekmény, hanem egy előre eltervezett dolog volt, mert ő szerinte nem egy erőszakos ember, egyáltalán nem ilyennek ismerte meg.

 

Borítókép: Portik Tamás egyik fia a bíróságon (Forrás: Ügyészség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.