Hivatalos személy elleni erőszak miatt nyomoznak a Fenyő-per bírájának megtámadása ügyében

Teljesen megdöbbent és érthetetlennek tartja Portik Tamás fiának mai viselkedését a bíróságon – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Riskó Judit, aki a rettegett olajmaffiózó négy másik gyermekének a nagymamája. Az asszony  egyáltalán nem tartja erőszakos embernek ifjabb Portik Tamást, aki szerinte előre eltervezte, hogy „nekimegy” a Fenyő-gyilkosságot tárgyaló bírónak. Az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak gyanújával nyomoz.

2024. 01. 30. 13:02
PORTIK Tamás
Budapest, 2023. június 16. Portik Tamás (k) vádlott a Fõvárosi Törvényszéken 2023. június 16-án. A bíróság húsz év fegyházbüntetésre ítélte Portik Tamást az 1996-os ügetõi merénylet és gyermekkori barátjának 1999-es meggyilkolása ügyében elsõ fokon. A másodrendû vádlott, K. Gábor 14 év fegyházbüntetést kapott. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy azt az Index és a Mandiner helyszíni tudósítója megírta, nem indult zökkenőmentesen a Fenyő-gyilkosság tárgyalása, először a biztonságiakat, majd a rendőrséget kellett értesíteni a másodrendű vádlott, Portik Tamás fia miatt. A tárgyalás kezdete előtt, amikor Póta Péter tanácselnök megérkezett a teremhez, az útját állta a fiatal férfi. 

Egy rövid szóváltást követően a tanácselnök hiába figyelmeztette, hogy menjen az útjából, Portik fia egy pohár kávét öntött a bíró arcába.

 Végül egy újságíró lépett közbe, és vitte arrébb a fiatal férfit. Először a Fővárosi Törvényszék biztonsági szolgálata érkezett a helyszínre, majd a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai kezdték meg az adatrögzítést.

Portik fiát a rendőrök előállították, de az eljárást vele szemben a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) folytatja le. 

A KNYF lapunknak adott tájékoztatása szerint hivatalos személy elleni erőszak miatt rendeltek el nyomozást és az eljárási cselekmények még jelenleg is tartanak.

 Azaz, vélhetően még tart Portik fiának a kihallgatása.

Az ügyben sikerült megszólaltatnunk Portik Tamás anyósát, négy gyermekének nagymamáját, aki éppen az V. Kerületi Rendőrkapitányságon várakozott, mert az asszonyt tanúként fogják meghallgatni. Riskó Judit a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy Portik legidősebb fiának fellépése szerinte nem egy indulati cselekmény, hanem egy előre eltervezett dolog volt, mert ő szerinte nem egy erőszakos ember, egyáltalán nem ilyennek ismerte meg.

Ismert, a Fenyő-gyilkosság ügyében Portik Tamást és Gyárfás Tamást is felbujtással vádolják. Az ügyről bővebben itt olvashatnak:

Borítókép: Portik Tamás (k) vádlott a Fővárosi Törvényszéken 2023. június 16-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.