Rács mögé kerülhet egy sofőr, aki elnézte a lehajtót az autópályán + videó

Szabálytalanul tért vissza a forgalmi sávba, és balesetet okozott a kamionjával.

2024. 01. 30. 15:27
null
Üllõ, 2023. szeptember 7. Összeroncsolódott kamion 2023. szeptember 7-én az M4-es autóutat az M0-ssal összekötõ útszakaszon, Üllõnél, ahol három kamion összeütközött. Az utolsó szerelvény sofõrje, egy 64 éves férfi a helyszínen meghalt. MTI/Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán Forrás: MTI/Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emeltek egy kamionsofőrrel szemben, aki elnézte az autópálya lehajtóját, szabálytalanul tért vissza a forgalmi sávba, és ezzel balesetet okozott – tájékoztat a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

Az ötvennégy éves férfi tavaly februárban kamionjával az M1-es autópályán haladt Mosonmagyaróvár térségében Győr irányába. A vádlott figyelmetlensége miatt elnézte a lehajtót, és már kisorolt a forgalmi sávból, amikor észrevette, hogy nem itt szeretne lehajtani az autópályáról. Ekkor szabálytalanul, hirtelen kormánymozdulattal visszakormányozta a már lassuló járművét a külső forgalmi sávba. Erre már nem tudott reagálni az ott haladó lengyel kamionos, és az általa vezetett kamionnal hátulról a vádlott járművének ütközött.

A balesetben a vétlen sofőr súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádlott ellen az ügyészség közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat. A bűncselekmény miatt a figyelmetlen sofőr egy év szabadságvesztést is kaphat, és a bíróság a vádlottat határozott időre eltiltaná a járművezetéstől.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.