Súlyos baleset történt egy papír zsebkendő miatt

Két autó ütközött frontálisan Békésben.

2024. 01. 30. 12:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mi köze lehet egy balesethez a papír zsebkendőnek? – tette fel a kérdést a Békés vármegyei rendőrség a közösségi oldalán, majd rögtön választ is adtak rá. Mint írták, a napokban

egy személyautó vezetője lehajolt papír zsebkendőért, és áttért a szemközti sávba, miközben szemből éppen érkezett egy másik kocsi.

Az összeütközés elkerülhetetlen volt, mindkét kocsi vezetője, valamint a vétlen autós utasa is megsérült, szerencsére könnyebben.

A balesetről képeket is közöltek, amelyen jól látszik az ütközés ereje: az egyik autó lesodródott az útról és a fél oldala hiányzik, míg a másiknak a kereke tört ki.

Az autó csúnyán összeroncsolódott és lesodródott az útról (Forrás: Rendőrség)

 

A rendőrség felidézte, nem ez volt az első alkalom, hogy hasonló okok miatt súlyos baleset történjen:

2020-ban Szarvas közelében azért halt meg egy tízéves gyermek közlekedési balesetben, mert leejtette a telefonját. Kikapcsolta a biztonsági övét, hogy megkeresse, és közben az autó vezetője is hátranyúlt segíteni neki.

A Békés vármegyei rendőrök hozzáteszik, a baj egyetlen pillanat alatt bekövetkezhet, éppen ezért nem éri meg kockáztatni. Azt javasolják, ha valamit nem találunk vagy valami nincs a kezünk ügyében és szükségünk van rá, inkább álljunk meg pár percre, hiszen a pillanatnyi figyelmetlenségnek is nagyon komoly következménye lehet. A biztonsági öv használata pedig minden esetben életmentő lehet, ezért a vezető és az utasok is használják. A gyermek utasok pedig a megfelelő biztonsági ülésben, magasítón utazzanak – sorolták a rendőrök.

Borítókép: A balesetben érintett egyik autó (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.