Bakondi György: A migránsmentes Magyarország nagy eredmény, meg kell védeni

Ha elfogadják az EU migrációs paktumát, a magyar kormány nem fogja végrehajtani.

Forrás: MTI2024. 02. 23. 19:43
null
Groningen, 2023. december 8. A hollandiai Ter Apelben lévõ menekültügyi regisztrációs központ túlzsúfoltsága miatt Groningenbe szállított menedékkérõk érkeznek a The Village diákotthonban kialakított, 80-100 fõ befogadására alkalmas krízismenhelyre 2023. december 8-án. A Szíriából, Eritreából, Szomáliából, Iránból, Irakból és Jemenbõl érkezett migránsok várhatóan körülbelül három hónapig maradnak a menhelyen, majd menedékközpontokban kapnak elhelyezést. MTI/EPA-ANP/Vincent Jannink Fotó: Vincent Jannink
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Soros-tervvel egybecsengő brüsszeli migrációs paktum nem az európai emberek érdekét szolgálja – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a közszolgálati televízió műsorában. Rámutatott:

Magyarország kivételes helyzetben van, hiszen keleti határainál igazi menekültek érkeznek, immár 1,3 millióan lépték át az országhatárt a háború elől menekülve, miközben a déli határon erőszakosan, szervezetten próbálnak átjutni olyanok, akik csak azt hazudják, hogy menekültek.

Az EU a 2015-ben nyilvánosságra került Soros-tervet akarja ránk erőltetni, amely szerint évi egymillió migránst juttatnának be Európába, hogy azután kvóták alapján elosszák. Célja, hogy létrehozza az úgynevezett nyílt társadalmat, a nemzetek Európája helyett az európai egyesült államokat. Ennek megfelelő az új migránspaktum is, annak ellenére, hogy 2015 óta Európában jelentősen romlott a közbiztonság, terrorakciók voltak. Ez veszélyes – figyelmeztetett a miniszterelnök tanácsadója.

A migránsmentes Magyarország nagy eredmény, meg kell védeni

– hangsúlyozta Bakondi György. Szerinte Magyarország nincs egyedül Európában a migrációellenes álláspontjával, bár érhetik még újabb támadások, de van esély a változásra.

Ha pedig életbe lép a brüsszeli migránspaktum, azt a magyar kormány nem fogja végrehajtani

– jelentette ki a miniszterelnöki főtanácsadó.

Borítókép: Migránsok érkeznek egy befogadóközponthoz (Fotó: MTI/EPA-ANP/Vincent Jannink)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.