Bocsánatot kért a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök püspöke is a gyermekotthonokban bántalmazottaktól

Fabiny Tamás püspök szerint az egész egyházra ráég a szégyen, amiért szolgái nem vették észre időben a bántalmazásokat.

Forrás: Hír TVóv, Facebook2024. 02. 18. 18:03
Forrás: Facebook/ FabinyTamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fabiny Tamás evangélikus püspök a következőkben foglalta össze a gyerekbántalmazással kapcsolatos álláspontját – olvasható a Hír Tv oldalán.

 „Bocsánatot kérünk azoktól, akikben megbotránkozást keltettünk és akiknek csalódást okoztunk. Akik immár fittyet hánynak arra, ha azt papoljuk: ilyeneké az Isten országa. Pál apostol Krisztus testének nevezi az egyházat. Ha szenved az egyik tag, vele együtt szenved valamennyi. A másik bűne az én bűnöm is. Az egyház ezért bocsánatot kér. Megköveti azokat, akiket fájdalom, gyalázat és sérelem ért”

– mondta az evangélikus püspök, aki a közösségi oldalán adta közre az eredetileg a Kossuth rádió adásában elhangzottakat. A szöveg teljes terjedelmében ide kattintva megtekinthető.

Fabiny Tamás és a Magyarországi Evangélikus Egyház bocsánatérése a Hír Tv híradójában, a cikk végén megtekinthető.

 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook/Fabiny Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.