Fontos tájékoztatást adtak ki az M7-es tömegbaleset ügyében

A tömegszerencsétlenségben negyven autó ütközött össze.

2024. 02. 27. 7:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az M7-es autópályán történt tömegbalesetben érintett

gépjárművek utasai minden esetben vétlen károsultnak minősülnek, akik a felelősség kérdésétől függetlenül, teljes kártérítésre jogosultak annak a járműnek a biztosítójától, amelyben ültek

– közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz). A hazai biztosítók a hivatalos rendőrségi jelentések alapján kezdik meg a vasárnap az M7-esen történt tömeges balesetek rendezését.

Vasárnap hajnalban a sűrű köd miatt kialakult rossz időjárási és látási viszonyok miatt több tucat autó ütközött össze az M7-es autópályán, mindkét irányban. A balesetben egy ember meghalt és 18-an megsérültek, ketten jelenleg is az intenzív osztályon vannak.

A Mabisz tájékoztatása szerint a tömeges katasztrófa egy térségben, de különböző helyszíneken következett be, így esetenként eltérő lehet a felelősség kérdése. – A hazai biztosítók közössége azt javasolja a károsultaknak, hogy a minél gyorsabb ügyintézés érdekében

akik rendelkeznek casco biztosítással, a saját biztosítójuknál jelentkezzenek kártérítési igényeikkel. Ha a kötelező felelősségbiztosítást kívánják igénybe venni, és a felelősséget egyértelműnek gondolják, ott a károkozó biztosítójánál jelentsék be a történteket.

Ha pedig valamelyik helyszínen nem egyértelmű a felelősség kérdése, akkor a Mabiszhoz fordulhatnak. A szövetség befogadja kártérítési igényeiket, elvégzi a kárfelmérést és a hivatalos iratok beérkezését követően továbbítja az iratokat a rendezésben illetékes biztosítóhoz.

Sajtóhírek szerint mivel nem egy, hanem több baleset történt, a károsultak nem számíthatnak rendkívüli előlegre.

Borítókép: Tömegszerencsétlenség az M7-es autópályán (Fotó: Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.